Fotoğraf Yarışması: Hekim Gözüyle Pandemi Günlükleri

27.01.2021

 

1. KATILIM KOŞULLARI
2. YARIŞMA ORGANİZASYONU: 

2.1. İzmir Tabip Odası

3. AMAÇ:
Pandemi halk sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Sürecin başından beri tüm sağlık çalışanları yaşamlarını riske atarak özveri ile sağlık hizmeti vermektedirler. Tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi sürecinin yaşama etkilerinin ve meydana getirdiği değişimleri konu fotoğraflar ile farkındalık yaratmak ve toplumda görsel bir bellek oluşturmak ve sağlık çalışanlarımızın pandemi sürecindeki özverili mücadelesini görünür kılmak amacıyla “Hekim Gözüyle: Pandemi Günlükleri” fotoğraf yarışması düzenlenmektedir.

4. KİMLER KATILABİLİR?
4.1. Tüm Hekimlerimize yarışma açıktır.
4.2. Katılımda dernek üyeliği vb. aranmamaktadır. 
4.3. Yarışmaya, Sergi Küratörü ve Seçici Kurul üyeleri ve birinci derece akrabaları hariç herkes katılabilir.

5. ANA KURALLAR
5.1. Katılım ücretsizdir
5.2. Serginin konusu “Hekim Gözüyle: Pandemi Günlükleri” dir. Bu kapsamda Pandemi döneminde ülkemizde yaşanan günlük hayat, toplumun yaşadığı sıkıntılar, sağlık çalışanlarının çabaları, hasta ve yakınlarının durumu, Pandemi günlerinde ev yaşamı vb. gibi tespit edebilecek konular öncelik taşımaktadır.
5.3. Yarışmaya her fotoğrafçı, en fazla 5 (beş) adet Sayısal (Dijital) Renkli veya Siyah-Beyaz eserle katılabilir.
5.4. Fotoğraflara renk, keskinlik, toz alma gibi bazı işlemler yapılması, kontrast ayarları, kabul edilebilir oranda fotografik müdahalelere müsaade edilir. İstenen ölçülere uymak şartı ile yeni kadrajlama yapılabilir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
5.5. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar (kolaj), yarışmaya kabul edilmez.
5.6. Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir.
5.7. Katılımcı, yarışma için yolladığı fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır.
5.8. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir.
5.9. Düzenleme Kurulu, uygun gördüğü koşullarda yarışmanın tamamının veya bir kısmının iptaline ya da ertelenmesine karar verebilir. Düzenleme Kurulu, iptal ya da erteleme durumlarında uygulanacak yöntemleri ve kuralları belirleme hakkına sahiptir.

6. TELİF (KULLANIM) HAKLARI:
6.1. Katılımcı, ödül ya da sergilemeye hak kazanmış olan fotoğraflarının; İzmir Tabip Odası yayınlarında isminin ve eser adının kullanılması şartıyla kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul eder.
6.2. Kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin/muvafakatname için maddi manevi herhangi bir hak talep etmeyeceğini gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.
6.3. Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.
6.4. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.

7. FOTOĞRAFLARIN İSİMLENDİRİLMESİ VE GÖNDERİLMESİ:
7.1. Yarışma e-posta sistemine göre yapılacağından, alternatif hiçbir gönderi (kargo, elden teslim vb.) kabul edilmeyecektir.
7.2. Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.
7.3. Fotoğrafların isimlendirilmesi; Katılımcı yarışmaya yolladığı fotoğraflarda şu sırayı izlemelidir: Katılınan dijital bölüm için D, sonra fotoğrafın sıra numarasından sonra altçizgi kullanılmalı. Daha sonra 5 harf veya rakamdan oluşan rumuz, alt çizgi ve fotoğrafın ismi olacak şekilde hazırlamalılar. Örneğin;Seyit Kaya’nın 1 nolu fotoğrafı için: D1_12345_Pandemi
7.4. Fotoğraflar izmirtabipodasi@gmail.com adresine yollanmalıdır.

8. Yarışma Takvimi
Yarışma Başlangıç Tarihi : 27/01/2021
Son Katılım Tarihi :  07/03/2021
Seçici Kurul Toplantısı : 09/03/2021
Sonuç Bildirim Tarihi : 11/03/2021

9. SEÇİCİ KURUL/JÜRİ ÜYELERİ
Yücel TANYERİ
Levent ÇANAKKALELİOĞLU
Gökhan ÜNAL
Lütfi ÇAMLI
Kıvanç ŞEN

10. - ÖDÜLLER-SERGİLEME:
Birincilik 
İkincilik 
Üçüncülük 
Mansiyon 
Sergileme

11. YARIŞMA İLETİŞİM:
Özgür Sabırlar
İzmir Tabip Odası
(232) 463 11 33 -112

Bu haber 704 kez okunmuştur.