Acil Servis Hekimleri toplantısı 18 Ocak 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

19.01.2021
Acil servis hekimleri arasındaki dayanışmayı arttırmak ve sorunları tespit edip çözüm üretebilmek amacıyla 18 Ocak 2021 tarihinde online olarak bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Behiye Mungan ve acil servis hekimleri katıldı. 

Toplantının açılış konuşması İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel yaptı. Dr. Nuri Seha Yüksel konuşmasında, İzmir Tabip Odası olarak tüm hekimlerin yanındayız, bir araya gelmek ve sürekli iletişimde kalmak, sorunları dinlemek çözüm bulmak istiyoruz. Bu toplantı, bir buluşma ve tanışma toplantısı olduğunu belirtti.

Daha sonra bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “bir arada olmaktan çok mutluyuz, acil serviste çalışan hekimler için neler yapabiliriz amacıyla bu toplantıyı planladık. Toplantıya emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Toplantı, Dr. Ebru Tombak’ın acil servis hekimlerinin sorunları ve neler yaşadıkları anlatan “Acilde Hekim” olmak konulu bir sunum yaptı. Sunumunu, pandemi öncesi ve sonrası olarak ikiye ayıran Dr. Ebru Tombak, acil serviste hizmet veren hekimleri yaşadıkları zorlukları anlattı. Pandemi sonrasında daha çok artan tükenmişlik sendromu indeksine vurgu yapan Dr. Ebru Tombak, çözümler için neler yapılması gerektiğinden bahsederek sunumunu bitirdi. 

Daha sonra toplantıda söz alan acil servis hekimleri ve diğer hekimler, görüşlerini tek tek paylaşarak katkı ve çözüm önerilerini paylaştı. 

Toplantının sonunda İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, acil servis hekimlerinin sorunlarını hekim meclisinde bir gündem maddesi haline getirmeyi önereceğini söyledi. Toplantıya katılanlara teşekkür eden Dr. Nuri Seha Yüksel toplantıların yeniden planlanarak daha kapsamlı olarak devam edeceğini söyledi. 
Bu haber 407 kez okunmuştur.