Hekim Meclisi toplantısı 14 Ocak 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

18.01.2021

İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi toplantısı, online olarak 50 kişinin katılımı ile 14.01.2021 Perşembe saat 20.00’da yapıldı.

Divan başkanı Dr. Ahmet Etit toplantıyı açarak meclis üyeleri önerileri ile oluşturulan gündem başlıklarını şu şekilde sıraladı:

1- Asistan hekimlerin çalışma koşulları ve sorunları, buna ilişkin yapılan anketin sonuçlarının değerlendirilmesi

2- Güncelliği devam eden Pandeminin tüm basamaklardaki son durum ve etkilerinin değerlendirilmesi

3- Covid-19 Aşı planlamaları, eksiklikler ve uygulamada olası sorunların değerlendirilmesi, halkı bilgilendirme ve yönlendirme yöntemleri seçeneklerinin araştırılması

4- Bölge temsilcilerinin gündem dışında iletilen sorun ve katkıların tartışılması

Toplantı başlangıcında İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, 14.01.2021 sağlık personeli için başlayan Covid-19 aşı uygulamaları konusunda konuştu. Ülkemizde yapılmaya başlanan aşı çeşidinin kısıtlı aşı çalışma verileri, farklı etkinlik sonuçları, yetersiz temini ve lojistiğine rağmen güvenli bir aşı ve tek seçenek olması, ayrıca ağır hastalık ve ölümleri engelleme başarısı nedeniyle destek vereceklerini, devamı ve sürekliliği konusunda endişe yaşanmasına rağmen kamuoyu önünde gerek İzmir Tabip odası gerekse Türk Tabipler Birliğinin olumlu ve destekleyici söylemlerine devam etmesi gerekliliğini belirtti.

Gündem maddelerinin konuşulmasına geçildi.

Toplantı Tutanağı için tıklayınız…


Bu haber 139 kez okunmuştur.