İyi, Temiz, Adil Dünya ve Gıda Konulu Söyleşi, 13 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

14.01.2021

İzmir Tabip Odası Kültür, Sanat ve Sosyal Faaliyetler Komisyonunun düzenlediği, Gazeteci Yazar Nedim Atilla’nın konuşmacı olarak katıldığı “İyi, Temiz, Adil Dünya ve Gıda” konulu Söyleşi, 13 Ocak 2021 Çarşamba günü gerçekleştirildi. 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Behiye Mungan ve Çevre Komisyonundan Dr. Oya Otyıldız, konuşmacı Nedim Atilla hakkında bilgiler verdi.

Nedim Atilla söyleşisine, ilk olarak pandemi döneminde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını anarak başladı. 1989 yılında Roma’da başlayan slowfood hareketi ve felsefesi ile ilgili bilgiler verdi. Yiyeceklerin içerikleri konusuna değinen Nedim Atilla, temiz tohum üretiminin öneminden bahsetti. Slowfood web sitesini tanıttı. Kendisinin slowfood hareketi altında yaptığı etkinliklerini anlattı. Bir milyon üyesi bulunan sivil toplum örgütünün yaptığı işlerden bahseden Nedim Atilla Adana’dan Göbekli Tepe’ye kadar birçok etkinlik yaptıklarını söyledi. Tohum takas şenlikleri yaptıklarını anlattı. Üreticilerin temiz gıda olarak ürettikleri ürünlerinin yeryüzü pazarlarında sunulduğunu ve önemini büyük olduğunu söyledi. Son olarak Slowfood’un Gastronomi Üniversitesini hakkında bilgi verdi.

Söyleşinin sonunda Nedim Atilla izleyenlerden gelen soruları yanıtladı. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı söyleşisinden dolayı Nedim Atilla’ya teşekkür etti.  

 

Bu haber 187 kez okunmuştur.