Covid-19 Sonrası İzolasyon Süreci ve İşe Dönüşlerde Hasta Yönetimi konulu toplantı 8 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

11.01.2021

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği komisyonu ‘’Covid-19 Sonrası İzolasyon Süreci ve İşe Dönüşlerde Hasta Yönetimi’’ konulu online toplantı Dr.Mustafa Vatansever moderatörlüğünde 8 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşti. 

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı bir konuşma yaparak toplantının başlangıcında, İşçi Sağlığı ve İşyeri Komisyonu’na ve konuşmacılara teşekkür etti. 

İlk konuşmacı Prof.  Dr. Arzu Sayıner, Covid 19 tanısında kullanılan testleri, PCR pozitifliği ve hastalığın seyri arasındaki ilişkiyi aktararak İşyeri Hekimleri açısından işe başlama da dikkat edilmesi gereken noktaları özetledi.  Ayrıca antikor testlerinin yorumlanması konusunda bilgiler aktardı. 

Prof. Dr. Özgür Arslan hastalığın seyrinin fizyopatolojisi hakkında bilgi verdikten sonra izolasyon süreci ve işe dönüşlerde önemsenmesi gereken bulgular ve istenebilecek tetkikler konusunda bilgi verdi. Kullanılan kan sulandırıcılar ve diğer ilaçların Covid 19 sürecinde etkilerini aktardı.  

Prof. Dr. Abdullah Sayıner, Covid 19 solunum sistemi fizyopatolojisi konusunda bilgi aktararak gerek izolasyon süreci gerek işe döndükten sonra hangi konularda dikkatli olması gerektiğini ve tanı kriterlerini aktardı. Kronik akciğer hastalığı olan işçilerin virüsten etkilenmeleri ve kritik durumlar hakkında bilgiler verdi. 

Yoğun bir katılımın olduğu toplantının son bölümünde izleyicilerden gelen soruları yanıtlandı. İşyeri hekimleri için güncel pratikte yol gösterici toplantıların sürmesi dilekleriyle toplantı sona erdi.

 

Bu haber 326 kez okunmuştur.