Olağandışı Durumlarda Yaşlı Sağlığı ve Sağlıklı Yaşlanma konulu toplantı 7 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

07.01.2021

Olağandışı Durumlarda Yaşlı Sağlığı ve Sağlıklı Yaşlanma konulu toplantı 7 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirildi. 

Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Reyhan Uçku ve Doç.Dr. Sevnaz Şahin katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan  İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı yaşadığımız pandemi sürecinde en önemli risk grubunu  oluşturan  yaşlıların yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle konunun önemine vurgu yaptı. 

İlk olarak Prof. Dr. Reyhan Uçku, Olağandışı Durumlarda Yaşlı Sağlığı konulu bir sunum yaptı. Prof. Dr. Reyhan Uçku, sunumunda,   geçmişten günümüze olağandışı durumlarda   yaşlı popülasyonun yasadığı sorunlardan, yaşlı  kayıplarından bahsetti.  toplumun giderek yaşlandığına dikkat çekerek bu konuların önümüzdeki dönemlerde daha da önemli hale geleceğini belirtti.  

Doç.Dr. Sevnaz Şahin ise yaptığı sunumda, sağlıklı yaşlanma konusuna değindi. Sağlık çalışanların giderek daha çok oranda yaşlı nüfus ile karşılaşmakta olduğunu ifade etti.  Başarılı yaşlanma modelinin  nasıl olması gerektiğini anlattı.  Doç.Dr. Sevnaz Şahin, pandemi sürecinde getirilen  kısıtlamaların yaşlı nüfusa olumsuz etkilerine de değindi. 

Telekonferansın  son bölümünde  izleyicilerden gelen sorular yanıtlandı.   İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Prof. Dr. Reyhan Uçku ve Doç.Dr. Sevnaz Şahin’e etkinliğe katkılarından dolayı dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Bu haber 247 kez okunmuştur.