İzmir Tabip Odası Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Komisyonu ve Uçan Süpürge Vakfı tarafından düzenlenen “Erkek Olacaksın” belgesel film söyleşisi gerçekleştirildi.

05.01.2021
İzmir Tabip Odası Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Komisyonu tarafından bu yıl yapılması planlanan film etkinliklerinin ilki 4 Ocak 2020 Pazartesi online olarak gerçekleştirildi.

Bu ilk film söyleşisi İzmir Tabip Odası Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Komisyonu ve Uçan Süpürge Vakfı iş birliği ile düzenlendi.  Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 2020 filmleri arasından seçilen, yönetmenliğini Isabel De Ocampo’nun yaptığı “Erkek Olacaksın” belgesel filmi söyleşi konusuydu. 

Söyleşinin açılış konuşmasını moderatör Dr. Özlem Miman yaptı. Dr. Özlem Miman film tanıtımında “Belgeselde kadına karşı şiddet neden var? nereden geldi? sorularına cevap aranıyor; ayrıca izleyiciyi toplumsal cinsiyet eğitimi ve toplumsallaşma konularında düşünmeye davet ediyor” dedi. Uçan Süpürge Vakfı ile iş birliği çerçevesinde gerçekleşen bu etkinliğin düzenlenmesinde sunduğu önemli katkılardan dolayı Dr. Serpil Salaçin’e de teşekkür etti. 

Söyleşiden önceki hafta açık erişime sunulan ve katılımcılar tarafından izlenen belgesel film hakkında, katılımcıların kapsamlı görüş paylaşımları ile etkinlik zengin bir içerik ile devam etti. Söyleşiye Uçan Süpürge Vakfı yönetim kurulu başkanı Halime Güner de katıldı. Halime Güner, söyleşiden büyük keyif aldığını ve çok değerli fikirler elde ettiğini belirterek katılanlara teşekkür etti. Etkinliğe verdiği katkılardan dolayı emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür edilerek toplantı sona erdi.
Bu haber 282 kez okunmuştur.