Maske Uyarısı Yapan Meslektaşımız Kaldırım Taşı İle Darp Edildi

02.01.2021
2021 yılına maalesef yine bir hekime şiddet olayı ile başladık. 

02.01.2021 tarihinde, İzmir Karabağlar’da özel bir tıp merkezinin acil servisinde görev yapan meslektaşımız darp edildi.

Acil servise kabızlık şikayetiyle getirilen 4 yaşındaki çocuğun maskesinin olmaması nedeniyle, meslektaşımız çocuğun yanında bulunan anneannesini uyarmış ve maske takmasını istemiştir. Maskenin takılması sonrasında hastanın muayenesi yapılmış ve tedavisi verilmiştir.

Hasta ve yakınının dışarı çıkmasının ardından, hastanın amcası olduğu düşülen kişi tıp merkezine gelmiştir. Bu kişi de, maskesi çenesinde meslektaşımızın yanına gelerek annesine niye kötü davrandığını söyleyerek meslektaşımızı tehdit etmeye başlamıştır. Hastanın maskesinin olmaması nedeniyle hasta yakınını uyardığını söyleyen meslektaşımız, bu defa, bu kişiyi uyarmış ve maskesini usulüne uygun şekilde takmasını istemiştir.  Meslektaşımızın uyarısına sinirlenen şahıs ağır ifadelerle meslektaşımıza küfretmeye başlamıştır.   Bu kişinin acil servis dışına çıkarılması üzerine şahıs meslektaşımıza tekme ve yumrukla saldırı girişiminde bulunmuş, ardından  kaldırım taşını araya giren kişilerin arasından sıyrılarak meslektaşımızın kafasına vurmuştur.

Olayın ardından bu kişi ve yakınları olay yerinden kaçmıştır. Meslektaşımız tedavisi yapılmak üzere Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülmüştür. Acil serviste müdahale edilen meslektaşımıza BT tetkiki yapılmış, BT tetkiki sonucunda şüpheli bir bulgu tespit edilmemiş, kafa bölgesindeki derin yaraya ve kanamaya müdahale edilmiştir.

Odamız Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel,  tedavisi sürecinde meslektaşımıza hastanede refakat etmiştir.  

Meslektaşımızın hastanedeki tedavisinin tamamlanmasından sonra, adli işlemlerin başlatılması için Karabağlar Karakoluna gidilmiştir. Karabağlar Karakolunda Genel Sekreterimiz Dr. Nuri Seha Yüksel ve Yönetim Kurulu üyemiz Dr. Doğu Barış Kılıçcıoğlu meslektaşımızın yanında olmuştur. Oda avukatımız Mithat Kara, meslektaşımızın ifadesine katılmıştır.    

Oda Başkanımız Dr. Lütfi Çamlı, İzmir İl Sağlık Müdürü ile iletişime geçerek şahsın yakalanması konusunda İzmir Emniyet Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunmuştur.

Saldırgan olaydan yaklaşık 2 saat sonra yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. Saat 18.00 itibarıyla saldırganın adli işlemleri devam etmektedir.

Odamız adli sürecin takipçisidir. Meslektaşımızın yaşadığı mağduriyetin bir nebze olsun giderilmesi için her türlü desteği vermektedir. 

Meslek örgütü olarak, sağlık çalışanlarına şiddetin durması için yıllardır mücadele yürütüyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddete karşı etkili bir hukuksal tedbir alınmadığı; şiddetin önlenmesi için yöneticiler samimi girişimlerde bulunmadığı sürece şiddet devam etmektedir. 

Sağlık çalışanlarına şiddetin son bulması için meslek örgütü olarak önerdiğimiz adli ve idari önlemlerin bir an evvel alınmasını talep ediyoruz. 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu
 
Bu haber 552 kez okunmuştur.