Ortak Basın Açıklaması: Öfkeliyiz; Çünkü Tükendik! Çünkü, Ölüyoruz!

30.12.2020

Sağlık emek, meslek örgütleri Konak Eski Sümerbank önünde 30 Aralık 2020 tarihinde ortak bir basın açıklaması yaptı.  

Basın Açıklamasına, İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Tabip Odası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik-Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık-İş Sendikası, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (Ses), Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, İzmir Aile Hekimleri Derneği (İzahed), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (Shuder), Tüm Radyoloji Teknisyenleri Ve Teknikerleri Derneği (Tümrad), Türk Psikologlar Derneği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (Tahud), İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (İZASED) yöneticileri, temsilcileri ve üyeleri katıldı. 

Basın açıklamasının açılış konuşmasını İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel yaptı. Dr. Seha Yüksel, Kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarına öncelikle başsağlığı diliyoruz. Pandemi süreci yönetilmesinde şeffaf olunmadı, yönetimi konusunda ortak hareket edilmedi. Acımız büyük, öfkeliyiz! dedi.

Basın Açıklaması İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı tarafından okundu. Dr. Lütfi Çamlı, basın açıklamasına katılanları pandemi sürecinde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda davet etti. Dr. Lütfi Çamlı, “Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü tarihten çok önce, sağlık emek ve meslek örgütleri olarak halkımızın sağlığı için, sağlık çalışanlarının sağlığı için size uyarılarda bulunduk. Bilimin, aklın yolunu gösterdik. Bizleri dinleyin dedik. Ama siz aklı, bilimi ve bizleri dinlemeyerek hem halkımızın hem de sağlık çalışanlarının hayatını tehlikeye attınız. Siyasi ve ekonomik kaygılarla aldığınız kararlar, ötesinde alamadığınız kararlar yüzünden binlerce insanımızı, yüzlerce sağlık çalışanımızı kaybettik. Kaybetmeye de devam ediyoruz. Salgının başından beri sürekli şeffaflık istedik ama hiçbir bilgiyi bizlerle paylaşmadınız. Halkın sağlığını değil, ekonomik çıkarları öncelediniz. Bilim insanlarının önerilerine ve kararlarına kulaklarınızı tıkadınız. Pandeminin başından bu yana yaşamını kaybeden yurttaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yitirdiğimiz tüm sağlık çalışanlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz. dedi.

Basın Açıklaması için tıklayınız.

Sağlık meslek örgüt temsilcilerinin kısa konuşmalarının ardından basın açıklaması sona erdi.

 

 

 

 

Bu haber 361 kez okunmuştur.