İzmir Tabip Odası; TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmuz Gökalp serbest Bırakılmalıdır!

28.12.2020

İzmir Tabip Odası, 23 Kasım 2020’de tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi ve 2014-2018 dönemi Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in serbest bırakılması talebiyle 28 Aralık 2020 tarihinde bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Köse, Prof. Dr. Süleyman Kaynak ve TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Yıldıray Orhon katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmuz Gökalp’ın iyi bir insan, iyi hekimlik değerlerine savunan bir hekim, diğer yandan da yaşam ve sağlık hakkı savunucusudur. Arkadaşımız ve meslektaşımız Dr. Şeyhmuz Gökalp’ın serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Daha sonra söz alan TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Yıldıray Orhon, Dr. Şeyhmus Gökalp’in yalancı tanık ifadesiyle haksız hukuksuz gözaltına alındığını, tutuklanmasının adil olmadığını belirterek, adalete güvenimizin daha fazla sarsılmaması için, adil yargılanma hakkı için Dr. Şeyhmus Gökalp bir an önce serbest bırakılmalıdır. dedi.

Basın Açıklaması İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı tarafından okundu. Dr. Lütfi Çamlı, "TTB Yüksek Onur Kurulu'nun üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, 20 Kasım 2020 tarihinde evi basılarak gözaltına alınmıştır. Gözaltı gerekçesi hiç tanışmadıkları, hiç karşılaşmadıkları bir itirafçının ifadelerine dayandırılmıştır. Bu kişi 26 Mart 2019'da Dr. Şeyhmus Gökalp hakkında asılsız suçlamalar içeren ifadede bulundu. O zamandan sonra geçen iki buçuk yıl boyunca Dr. Şeyhmus Gökalp ifadeye dahi çağırılmamıştır. Dr. Şeyhmus Gökalp 23 Kasım 2020 günü çıkarıldığı mahkeme tarafından somut hiçbir delil olmadan tutuklanmıştır. 

Covid-19 pandemisiyle ilgili çok sıcak bir gündem varken, yeniden ve farklı bir gündem oluşturulmaya çalışılması ilgi çekicidir. Bu sürecin ülkemizdeki sağlık sistemi ve özellikle pandemi dönemindeki kamu yönetiminin yetersizliğini, yanlışlarını, eksiklerini ve başarısızlığını görünür hale getirmiş olan, hakikati ve şeffaflığı savunarak, yurttaşlarımızın gerçekleri görmesine gayret gösteren TTB ‘nin yıpratılmasına yönelik, önceden planlanmış bir süreç olduğu kanaatini taşımaktayız. Tüm bu saldırılara karşın geçmişte olduğu gibi bugün de geri adım atmadan, halkın sağlık hakkını savunmaya ve gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz. 

Ülkemizde son dönemde tutuklu yargılama cezai bir yaptırıma dönüştürülmüş ve ne yazık ki bu durum süreklilik kazanmıştır. Ülkemizde hüküm süren antidemokratik, haksız, hukuksuz uygulamaların bir örneği, meslek örgütümüzün en saygın kurullarından birinin değerli bir üyesi üzerinden uygulamaya geçirilmektedir TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'in asılsız suçlamalara maruz bırakıldığına ve masum olduğuna inanmaktayız. Evrensel hukuk normlarına göre adil ve tutuksuz olarak yargılanması ön şarttır. Adil bir yargılama süreci gerçekleşmesi halinde suçsuz olduğu görülecektir. Adil yargılanma taleplerimiz dikkate alınmalı, Dr. Şeyhmus Gökalp Serbest Bırakılmalıdır! dedi.

Basın Açıklaması için tıklayınız…

Açıklama sonrası konuşan İzmir Tabip Odası Yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Süleyman Kaynak, "insanların suçları kanıtlamadan tutukluluk hali her şeyden önce anayasamıza aykırıdır. Biz suçsuzluğuna inanıyoruz. Adil, evrensel hukuk normlarına göre bir yargı sürecinin oluşturulması gerekmektedir.” açıklamasında bulundu. 

Yönetim kurulu üyesi Dr. Hakan Köse’de, adil ve tutuksuz yargılama talebini yineledi.

 
Bu haber 218 kez okunmuştur.