09.10.2020 Komisyon Toplantısı

11.12.2020
09.10.2020
Toplantı no:2
Katılanlar: Ahmet Soysal, Tuğrul Şahbaz, Oya Otyıldız, Aliye Ercan, Hasan Ter, Hüseyin Aydın Turan.
Gündem
1. Yeni dönem iş planı
2. Yeni dönem eğitim olanakları
3. Biyokütle santralleri
Kararlar
1. Yeni dönemde toplantılarımızın en az ayda bir kez yapılması benimsendi. Toplantıların bir ay zoom üzerinden diğer ay ise yüz yüze olması kararlaştırıldı. Bu durumda Kasım ayı toplantısı odada yapılacak
2. Ahmet Soysal, Oda Başkanımız Lütfi Çamlı’nın odanın zoom olanaklarını yeni dönemde eğitim faaliyetleri için kullanabileceğimizi söylediğini belirtti. Bu nedenle yeni dönemde İzmir dışından da çok sayıda eğitici kullanma olanağımızın doğduğu tespiti yapıldı.
a. Etki değerlendirme kursları
i. ÇED ve
ii. SED kursu
b. Çevre hukuk mücadelesi/savunuculuk; ilk aşamada düşünülen kurslar. Bu kurslar organizasyonu açısından Ahmet Soysal’ın görevlendirilmesi kararlaştırıldı.
3. Biyokütle santralleri için; özel sektörün yaptığı santrallere karşı çıkılıp; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı santrallere ses çıkarılmamasının bir etik sorun oluşturduğu görüşü ile konun odamızda Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanının katılımıyla tartışılmasına karar verildi. Ancak hangi kurum tarafından yapılırsa yapılsın gerek biyokütle santrallerinde gerekse diğer yatırımlarda ÇED çalışması yapılmalı ön koşulumuzdan vaz geçilmemesi kararımız yenilendi. 
Bu haber 115 kez okunmuştur.