11.09.2020 Komisyon Toplantısı

11.12.2020

Katılanlar: Ahmet Soysal, Tuğrul Şahbaz, Oya Otyıldız, Aliye Ercan, Hasan Ter, Ali Osman Karababa, Hüseyin Aydın Turan.
Gündem: 
1. 2018-2020 döneminin gözden geçirilmesi
2. Komisyonun yeni üyeleri ile tanışma
3. 2020-2022 dönemi için görev bölümü
Kararlar
1. 2018-2020 döneminde yürütülen faaliyetler gözden geçirildi.
a. Foça’da ÇED çalışması yapılmadan kurulmak istenen biyokütle santraline karşı odamız tarafından açılan davada mahkemenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘ÇED gerekli değildir’ kararını bozmasının önemli bir kazanım olduğu konusunda birleşildi.
b. TTB tarafından 26.08.2019’da Kaz Dağlarında gerçekleştirilen ve 11 Tabip Odasının katıldığı; odamızın büyük katılım gösterdiği altın madenciliğine karşı eylemle ilgili Ahmet Soysal tarafından bilgilendirme yapıldı. 
c. Tuğrul Şahbaz odamızın da destek olduğu Güzelbahçe Go-Kart pisti davasıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tarım arazisi üzerinde ilk imar planı düzenlemesi hakkında açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bakanlığın yaptığı plan düzenlemesi ile ilgili dava süreci devam ediyor. İzmir Tabip Odasının Güzelbahçeliler ve GÜLDER yanında mahkemeye müdahillik talebi mahkemece kabul edilmedi. Bununla ilgili yapılabilecekler konuşuldu.
d. Ahmet Soysal odamızın da katkı verdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile Ege Üniversitesi’nin ilgili bölümlerinin katılması hedeflenen Aliağa Durum Raporu Çalışması hakkında komisyona bilgi verdi. Üniversitelerin Büyükşehir Belediyesiyle çalışma konusunda bazı sorunların olduğu bilgisi paylaşıldı. Eylül ayı itibarıyla Büyükşehir Belediyesi Ege Üniversitesi’yle bir protokol imzalama aşamasına geldi. 
2. Komisyonumuzun yeni üyesi Aliye Ercan ile tanışıldı
3. Yeni dönem için görev bölümü yapıldı. 2020-2022 arasında da Ahmet Soysal’ın komisyon başkanlığını, Tuğrul Şahbaz’ın komisyon sekreterliğini sürdürmesine karar verildi. Hasan Ter ise komisyonumuz kontenjanından hekim meclisi üyeliğine seçildi. 
Toplantıya başarılı bir yeni dönem temennileriyle son verildi. 

Bu haber 106 kez okunmuştur.