Akşamdan Sabaha Görevlendirme Yaptığınız Sağlık Çalışanları da İnsandır!

15.11.2020

İzmir' de görev yapan bir kısım  sağlık çalışanı cuma günü tebliğ edilen bir yazı ile cumartesi gününden itibaren ilçelerde filyasyon çalışmalarında görevlendirildiler. 

Pandemi yönetimi sürecinde  kontrolün kaybolması, daha doğrusu yönetilememesi  böyle plansız programsız uygulamaların  önünü açmaktadır.

 
Salgının hız kazanacağı belli iken, görevlendirme ihtiyacını bir  hafta önceden planlayamaz mısınız?  Akşamdan sabaha görevlendirme yaptığınız kişilerin de  insan olduğunu unutuyor musunuz? Anne, baba ya da evlat oldukları, bu konudaki sorumlulukları,  yaşanan depremden zarar görmüş olabilecekleri  gözönüne alınıyor mu?

Pandemi ile mücadele eden sağlık çalısanları izinlerin, istifaların engellenmediği dönemde işlerini bırakıp gitmediler. Sağlık hizmetini  aksatmadilar.     
Bütün kamu görevlileri esnek çalışabiliyorken,   kimi zaman 33 saat aralıksız çalıştılar. Salgındaki karantina ve izolasyon  süreçlerinde   ayrımcılığa uğramışkende  hizmet vermeye  devam ettiler.  Yetersiz koruyucu ekipmana rağmen, düzenli Covid testleri yapılmamasına rağmen, ek ödemelerin gecikmesine rağmen özveriyle, yaşamlarını riske sokarak sağlık hizmeti vermeye çalıştılar. 

Siz ne yaptiniz?  Durup dururken izinleri istifalari engellediniz? Bu izinler zaten idari amir tarafından uygun görülüp imzalanmadan uygulanmıyor. Ne gerek vardı böyle bir yasaklamaya?

 
Sağlık çalışanları köle değildir. 

Yönetemiyorsunuz,  Tükeniyoruz!

Bu haber 296 kez okunmuştur.