Cumhuriyetin Sağlık Kazanımları Konferans Dizisinin 6. Trahom Mücadelesi: İnanılmazın Başarılması konulu konferans gerçekleştirildi.

30.10.2020

Cumhuriyetin Sağlık Kazanımları Konferans Dizisinin 6. olan Prof.Dr. Süleyman Kaynak’ın konuşmacı olarak katıldığı “Trahom Mücadelesi: İnanılmazın Başarılması” konulu konferans 29 Ekim 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Cumhuriyetin Sağlık Kazanımları konferanslar dizisi hakkında bilgiler vererek sözü Prof. Dr. Süleyman Kaynak’a bıraktı.

Prof. Dr. Süleyman Kaynak sunumun ilk bölümünde Osmanlı son dönemlerinden Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar ki sağlık sisteminden hekim ve hastane sayılarından söz etti. Birinci Dünya ve Kurtuluş Savaşlarından sonra Türkiye'deki sağlık ortamı konusunda bilgiler veren Prof.Dr. Kaynak, daha sonra Trahom hastalığının kaynağını, kliniği konusunda kısa açıklamalar yaptı. Ülkemizde trahomun yarattığı halk sağlığı sorununu, değişik yöreler ölçeğinde açıkladı. Cumhuriyetin erken dönemlerinde toplum sağlığına verilen önemle, kısıtlı olanaklara rağmen, inanılmazın başarılarak, trahomun nasıl eradike ve yok edildiğini izleyenlere anlattı. 

Sunumun sonunda İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Prof. Dr. Süleyman Kaynak’ a güzel sunumu için teşekkür etti.

 

Cumhuriyetin Kazanımları-6 from İzmir Tabip Odası on Vimeo.

 

Bu haber 179 kez okunmuştur.