Pandemi Sürecinde İntörn Hekim Buluşmalarımızı Telekonferans Yöntemiyle Sürdürüyoruz.

14.10.2020

İzmir Tabip Odası ve DEÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD işbirliği ile yapılmakta olan İntörn Hekimler Eğitim Toplantıları, 13 Ekim 2020 tarihinde, Covid-19 Pandemisi nedeniyle online olarak yapıldı.  Toplantıya yaklaşık 55 intörn hekim katıldı.

Prof. Dr. Alp Ergör’ün moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya, Odamız Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve Odamız avukatı Mithat Kara katıldı. 

Dr. Nuri Seha Yüksel, açılış konuşmasında, İzmir Tabip Odası ve TTB olarak her zaman hekimlerin yanında olduğumuzu, meslek kuruluşu olarak meslektaşların hak ve menfaatlerini korumak için çaba gösterdiğimizi, üyelik ve mesleki dayanışmanın önemli olduğunu, mesleğe adım atacak hekimlerin çalıştıkları bölgede kendilerine desteğe hazır bir tabip odası yöneticisi bulabileceklerini ifade etti.     

Odamız avukatı Mithat Kara, intörn hekimler tarafından mezuniyet sonrası için sık yöneltilen ve merak edilen sorulara yanıt verdi.  Av. Mithat Kara, devleti hizmeti yükümlülüğü kurası, devlet memuriyeti, kura sonucunda atama,  uzmanlık eğitimi, istifa-müstafi sayılmanın TUS’a etkileri, eş ve sağlık mazereti ataması hakkında genel bilgileri paylaştı. Ardından, meslek uygulaması sırasında dikkat edilmesi gereken konular ile  hekimlerin en sık karşılaştığı hukuki sorunlara değindi. Mesleğe başlandığı ilk günden itibaren mesleki sorumluluk sigortası yapılması gerektiği; tıbbi kayıtların düzenlenmesine özen gösterilmesi gerektiği, hastaların anamnezinden başlayarak tanı, tedavi ve yönlendirme süreçlerinin kayıt altına alınmasının hekimler için hukuki güvence sağlayacağı; hastaların reçete ve raporlarının hastaların tıbbi durumuna uygun düzenlenmesi gerektiği, istisnalar haricinde hastanın bizzat başvurusu olmadan hasta hakkında reçete ve rapor düzenlemenin etik ve hukuki sorunlar doğuracağı vurgulandı. 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Bu haber 197 kez okunmuştur.