15.09.2020 Özel Hekimlik Komisyonu Toplantısı

12.10.2020

Özel Hekimlik Komisyonu yeni dönem ilk genel toplantısı 15.09.2020 tarihinde Zoom üzerinden yapıldı. Toplantıyı size kısaca özetlemek istiyorum.

Toplantıda ilk olarak e-nabız (MBYS-muayenehane bilgi yönetim sistemi) konusu ele alındı. Şu anda mail grubunda paylaşılanların dışında bir gelişme olmadığı, isme bir tebligat yapılmadığı sürece dilekçe vermenin gerekli olmadığı, birlikte hareket etmenin önemli olduğu, TTB'nin açtığı dava sonuçlanana kadar beklemenin uygun olacağı, bir yaptırım uygulanması durumunda odanın müdahil olabileceği konuşuldu

Muayenehanelerde uygulanacak COVID-19 önlemleri konusunda standartların olmadığı, bu konuda farklı uygulamalar olduğu aktarıldı. Muayenehanelerde alınabilecek önlemlerle ilgili öneri kılavuzları geliştirilmesinin yararlı olacağı ifade edildi. Bir öneri kılavuzu hazırlanması konusunda tabip odası, TTB veya uzmanlık dernekleri ile ortak bir çalışma için öncülük yapılabileceği konuşuldu.

Muayenehanede çalışan hekimlere ulaşabilmek, iletişimi arttırmak için ziyaretler yapılması önerisi konuşuldu. Özellikle yeni muayenehane açan meslektaşlarımıza ulaşmanın önemli olduğu vurgulandı. 

Özel Hekimlik Komisyonu yürütmesi için üç kişi belirlendi. Yeterli sayı sağlanamadığı için yürütme kuruluna katılmak isteyecek gönüllüler için özel hekimlik grubuna çağrı yapılması kararlaştırıldı.

Bu haber 135 kez okunmuştur.