26.08.2020 Özel Hekimlik Komisyon Toplantısı

12.10.2020
26 Ağustos Çarşamba 2020 özel hekimlik Yürütme kurulu komisyon Yürütme kurulu toplantısı Zoom üzerinden yapıldı. Toplantıda şu kararlara varıldı. 
1-Geçen dönemki tabip odası yönetim kuruluna komisyon yürütme kurulu çalışmalarına verdikleri destek için teşekkür ederiz. Yeni yönetimin de desteğiniz öldüreceğine inanarak çalışmalarında başarılar diliyoruz. 
2-Seçim sonrası yeni dönemde özel hekimlik komisyonu Olarak geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesi konusunda yönetim kurulu ile iş birliği yapılacaktır. Bu toplantıda yeni komisyon Yürütme kurulu üyelerinin seçimi Yapılacaktır. Katılımcılığın desteklenmesi açısından yürütme kuruluna Yeni meslektaşlarımızın seçilmesi iyi olur. Ancak çalışmaların sürekliliğini sağlanması için şimdiki yürütmeden bir ya da iki arkadaşımızın da yeni dönem yürütme kuruluna katılması olumlu olacaktır. 
3- Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde de Özellikle elektronik nabız gibi uygulamaların, yasal ve etik dayanağı olmadan yürürlüğe konmaya çalışılmasına karşı durmak komisyonun öncelikli çalışma alanlarından biridir. 
Yeni bir yazı ile muayenehane açmak için yapılacak başvurunun merkezi ve Elektronik ortamda gerçekleştirilmesinin Gerekliliğinden söz edilmektedir. Bu gelişme de özel hekimliğin çalışma alanlarının kısıtlamaya çalışılması anlamına gelmektedir. Bununla ilgili olarak TTB ve İzmir TO hukuk bürosundan destek alınmalıdır. 
4-Özel hekimlik, hekimlerin devlet ya da özel patron baskısı olmadan, sömürülmeden, bağımsız ve etik kurallar içinde çalışabilme imkanının yaşatılmasıdır. Özel hekimliğin yaşatılması tüm hekimlerin çalışma koşullarının geliştirmesi  açısından çok önemlidir. 
5- Yeni kurulacak komisyon Yürütme kuruluna şöyle bir öneri yapılmasına karar verildi.  Özellikle  muayenehanesini yeni açan meslektaşlarımızın faydalanabileceği şekilde iş güvenliği ve sağlığı hizmet alımı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılabilir. 
6- Yeni dönemde özel hekimlik Komisyonu ile özel sağlık kurumlarında çalışan hekim Komisyonu arasında daha güçlü bağların kurulması yararlı olacaktır. 

Dr. Fatma Horasan
Dr. İnanç Çağlayan
Dr. Mustafa Bak 
Dr. Mehmet Çolak 
Dr. Şükriye Kaplan Uzunoğlu
Dr. Mevhibe Nuray Tümüklü 
Bu haber 109 kez okunmuştur.