22.09.2020 Sağlık Hukuku Komisyonu toplantısı

12.10.2020

22.09.2020 

Sağlık Hukuku Komisyonu toplantısı, daha önce planlandığı ve duyurusunun yapıldığı şekilde, 22.09.2020 tarihinde saat 20.00’de İzmir Tabip Odası Zoom hesabı üzerinden gerçekleştirilmiştir. Komisyon Toplantısında:

Covid 19 Pandemisi sebebiyle fiziki toplantılar yapılamadığından ve fiziki engellerin ortadan kalkarak dijital ortamda bir araya gelmenin daha kolay olmasından dolayı bundan sonraki toplantıların iki haftada bir Salı günleri saat 20.00’de Odamız Zoom hesabı üzerinden yapılmasına karar verildi.

Fiziksel engellerin ortadan kalkmasından dolayı komisyon etkinliklerinin geliştirilmesi ve çeşitliliğinin arttırılmasına ve bu kapsamda tıp hukuku eğitim ve söyleşilerinin yapılmasına karar verildi. Tıp hukuku söyleşilerinin dijital ortamda, genel ve ortak toplantılar şeklinde yapılabileceği gibi davetli konuşmacı ile yapılabileceği kararlaştırıldı.

Söyleşi konuları ilk etapta:
Sağlık çalışanına Yönelik Şiddet
Sağlık Çalışanına Yönelik Şiddet ve Uzlaştırma
COVİD 19 ile Meslek Hastalığı ve İş Kazası İlişkisi
Yaşamın Son Dönemi Kararları
Triyaj
Teletıp
Mahremiyet (Hasta, Çalışan ve Kadavra Mahremiyeti)
Pandemiyle Mücadele ve İnsan Hakları
olarak belirlendi.

Komisyon başkanlığına Dr. Yakup Gökhan DOĞRAMACI’nın devam etmesine, 

Hekim Meclisi için komisyon temsilcisinin Dr. Sakine KÖŞKER olmasına karar verildi.

Bir sonraki toplantının 06.10.2020 tarihinde saat 20.00’de Odamız Zoom hesabı üzerinden yapılmasına, gereği ve duyurusu için Yönetim Kurulu’na bilgi verilmesine karar verildi.

Bu haber 136 kez okunmuştur.