Yeter artık! Mesleğinizi itibarsızlaştırmaktan, Emeğimizi değersizleştirmekten vazgeçin!

09.10.2020
Sağlık Bakanı 13.05.2020 tarihinde televizyonlardan Aile Hekimlerine ek ödemeyi müjdelemişti.  Aradan geçen 110 gün sonra resmi gazetede nasıl uygulanacağı anlaşılamayan” Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik “çıktı.

Tüm Türkiye günlerce aile hekimlerine yapılacak ek ödemeyi konuştu. Hiçbir devirde  bir çalışan grubunun alacağı para bu kadar dillere düşmemişti. Pandemideki özverili çalışmaları yerine telefon izlemi oranlarıyla şarta bağlanan ek ödeme vaadi Aile Sağlı Merkezi çalışanlarınca onur kırıcı olarak değerlendirilmiş, bu durum TTB Başkanı tarafından da kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Pandeminin yedinci ayında hala bir ödeme yapılmadığı gibi sağlık müdürlüklerince oluşturulan ekiplerle hastalar defalarca   telefonla aranmakta ve” Aile Hekiminiz sizi arıyor mu?” diye de sorulmaktadır. Hem yerine getirilmeyen sözler hem de bu tarz güvensizlik ifadesi küçük düşürücü uygulamalar sabırları taşırmış. Tarifsiz bir motivasyon kaybına yol açmıştır. Sistematik olarak Aile hekimiyle hastasını karşı karsıya getiren uygulamalara en incitici şekliyle bir yenisi daha eklenmiştir.

Tıkanmış sağlık sisteminin yarattığı tepki, dağıtılamayan aşılar, Aile sağlığı çalışanları sayısındaki büyük eksiklik ve birçok yönetsel yetersizlik Aile Sağlığı Merkezlerinde şiddeti arttırmakta çalışanları tükenme noktasına getirmektedir. Her gün Covid 19 nedeniyle kaybettikleri meslektaşların acısını yaşayan ve bu ölümlerin de meslek hastalığı kabul edilmeyişine anlam veremeyen sağlık çalışanları yorgundur.

Yeter artık! 
Mesleğinizi itibarsızlaştırmaktan, 
Emeğimizi değersizleştirmekten vazgeçin!
Bu haber 216 kez okunmuştur.