İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Yönetemiyorsunuz Tükeniyoruz haftası kapsamında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

17.09.2020

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Yönetemiyorsunuz Tükeniyoruz haftası kapsamında 17 Eylül 2020 perşembe günü İzmir Tabip Odası Konferans Salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısına İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kaynak, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübetcel İlhan katıldı.  

Toplantının başlangıcında pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve vatandaşlarımızın anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, pandeminin başlangıcından itibaren yaşamlarını riske atarak,  sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarının sürecin iyi yönetilememesi,  pandeminin kontrol altına alınamaması sonrası tükenme noktasına geldiklerini belirterek, sağlık çalışanlarını koruyamasak toplum sağlığını koruyamayız açıklamasında bulundu. Ülkeyi yöneten yetkili kişi ve kurumlardan salgın tedbirleri, salgın bütçesi, salgın koordinasyonu, salgın planlaması konusunda acil, bütünlüklü, kapsayıcı ve inandırıcı program açıklamalarını bekliyoruz dedi.

Daha sonra Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kaynak tarafından basın açıklaması okundu. Açıklamada COVID-19 salgını ile mücadeleyi gerçekler üzerinden, olağandışı durum tanımıyla ve bir seferberlik ruhuyla karşılamayanların; suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatacağımızı buradan ilan ediyoruz. COVID-19 salgını mücadelesinde başarı; akıl ve bilim esas alınarak, gerçekleri konuşarak, filyasyon ve test süreçlerini çok iyi yöneterek, tedavi ortamını iyileştirip, sağlık çalışanlarını motive ederek sağlanır. Salgının yaygınlaştığı, 8 günde 8 hekimin hayatını kaybettiği, herkesin kendisi ve bütün yakınları için sürekli tedirgin olduğu bir süreçte herhangi bir başarıdan söz edilemez. ifadesi yer aldı.

Basın açıklaması için tıklayınız...

Basın açıklaması sonrası söz alan TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübetcel İlhan  Giderek şiddetlenen ve binlerce insanımızın, onlarca hekim ile sağlık çalışanının ölümüne neden olan COVID-19 salgınının her aşamasında Türk Tabipleri Birliği bütün enerjisini insanlarımızın sağlık ve yaşam hakkını savunmak için harcamıştır. Türk Tabipleri Birliği’nin salgına yönelik bilimsel verilere dayanan uyarı ve önerileri toplumun sağlık ve yaşam hakkı için kamuoyu ile paylaşması evrensel, yasal ve etik sorumluluğudur dedi. 

Konuyla ilgili olarak basın emekçilerinin sorularının  yanıtlanması sonrası basın toplantısı sona erdi. 

Bu haber 436 kez okunmuştur.