Güzelbahçe’de kurulmak istenen Go-Kart pistine karşı nöbet eylemlerini sürdüren bölge halkını ziyaret ettik.

13.08.2020

İzmir Tabip Odası olarak Güzelbahçe’de tarım alanı üzerine kurulmak istenen Go-Kart pistine karşı nöbet eylemlerini sürdüren bölge halkını ziyaret ettik.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Köse ve İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu üyeleri Güzelbahçe Yelki’deki tarım arazisinde Go-Kart pistiyle ilgili girişimlerin yeniden başlatılması üzerine alanda nöbet tutmaya başlayan bölge halkına destek olmak üzere 12 Ağustos 2020 tarihinde etkinlik alanına bir ziyaret gerçekleştirdiler. 

Yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının bulunduğu ve daha önce doğal SİT alanı ilan edilen bölgede Go-Kart pistinin yapımına izin veren imar planlarına karşı geçtiğimiz yıl dava açılmış,  İzmir Tabip Odası da  projenin halk sağlığına etkileri nedeniyle bu davaya müdahil olmuştu. Proje alanında, Haziran ayında mahkeme tarafından keşif yapılmıştır. Keşif sonrası, alanında uzman bilim insanları tarafından hazırlanan 29.07.2020 tarihli, bilirkişi raporunda, sonuç olarak, Go-Kart pisti projesinin tarım alanlarına ve zeytinlik bölgelere zarar vereceği, projenin imar planı ilkelerine aykırı olduğu belirtilmiştir. Mahkemenin, yürütmenin durdurulması talebi hakkında karar vermesi beklenmektedir. 

Dava devam ederken ve yürütmenin durdurulması talebi hakkında karar verilme aşamasında iken, proje sahiplerinin geçtiğimiz günlerde alana asfalt dökme girişimine karşı Güzelbahçe halkı nöbet eylemi başlattı. 

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “süreci başından beri yakından izliyoruz. Bu bölgede bir çevre talanı yaşanmasına izin vermeyeceğiz. İzmir Tabip Odası olarak toprağına, havasına, ağacına sahip çıkan Güzelbahçe halkının mücadelesine  desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. 

Bu haber 261 kez okunmuştur.