Yeni göreve başlayan İzmir Tabip odası Yönetim Kurulu Üyeleri İzmir Sağlık Müdürü Op.Dr.Burak Öztop’a nezaket ziyaretinde bulundu.

12.08.2020
Yeni göreve başlayan İzmir Tabip odası Yönetim Kurulu Üyeleri İzmir Sağlık Müdürü Op.Dr.Burak Öztop’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarete, İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Op.Dr. Hakan Köse ve Uzm. Dr. Zeynep Altın katıldı.

İzmir ilinde yaşanan  pandemi sürecinin de değerlendirildiği görüşmede, Op. Dr. Lütfi Çamlı  İzmir'e ait pandemi verilerinin kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmasının pandemi mücadelesindeki önemine değindi.

Sağlı çalışanlarına periyodik olarak  corona testlerinin  yapılması gerektiğini, yaklaşan sonbaharla birlikte artacak mevsimsel gribe karşı infulienza aşılarının temini konusunda şimdiden hazırlık yapılmasının uygun olacağını ifade etti.

Kişisel koruyucu ekipmanların  kodekse uygun  ve yeterli sayıda olmasına  vurgu yapıldı. Aile sağlığı Merkezlerinde, aile sağlığı çalışanı eksikliğinin hızla giderilmesi talep edildi. Öncelikli izlem hastalarının telefonla aranması  uygulamasında yaşanan sorunların anlatıldığı görüşmede  düzenleme konusunda önerilerde bulunuldu. Filyasyon ekiplerinde görevlendirilen asistan hekimlerin bu yoğun  ve riskli çalışmaları göz önünde bulundurularak  haklarının en üst seviyeden verilmesi gerektiği belirtildi. Sağlık çalışanlarının yaşadığı diğer sorunların da görüşüldüğü ziyarette pandemi ile mücadelede işbirliğinin önemi dile getirilirken İzmir Tabip Odası olarak etkin ve aktif  katkı sunmaya hazır olduğu belirtildi.

Sağlık Müdürü op.Dr. Burak Öztop ise sağlık müdürlüğü olarak iletişime açık olduklarını ve kendilerine her sorunda ulaşılabileceğini belirtti. Ziyaret karşılıklı iyi dileklerle sona erdi.
Bu haber 392 kez okunmuştur.