Çocuk Cinsel İstismarı Faillerine Yönelik Af Girişimlerinden İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Şiddet Yasasını Karalamaktan Kadınların Kazanılmış Haklarını Tehdit Etmekten Vazgeçin!

06.07.2020

“TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarı Affına Karşı Kadın Platformu” 237 kadın örgütü tarafından oluşturulmuştur. TTB Kadın Hekimlik Kadın ve Sağlığı Kolu’nun da  farklı şehirlerden temsilcilerle yer aldığı platform önceki basın bültenlerinde, çocuk cinsel istismarı suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103. maddesi ile ilgili af girişimlerini kaygıyla izlediklerini açıklamış, devlete ve tüm ilgililere sorumluluklarını hatırlatmıştır. Herkesi çocukların hayatını karartacak bu insan ve çocuk hakları ihlalini durdurmaya çağırmıştır. 

“TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarı Affına Karşı Kadın Platformu” 6 Temmuz 2020 tarihinde yayınladığı basın bülteninde özetle şunları ifade etmektedir:

- Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet ile ayrımcılığı körükleyen söylemlerinize son verin.

- İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasayı uygulayın.

- Çocuk istismarcılarına af çıkarmak, adındaki İstanbul kelimesi kadar “yerli ve milli ama bir o kadar da evrensel” bir sözleşmeden Türkiye’nin imzasını çekmek gibi; kadına karşı şiddetle mücadeleden vazgeçildiğinin ilanı anlamına gelecek, toplum vicdanını yaralayacak çılgın projelerden derhal vazgeçin.

Platform, kadınlar ve çocuklarla ilgili konuların toplumsal ve siyasal tarafı, kadınların ve çocukların hakları için yıllardır mücadele eden kadın örgütleri olarak; birlikte kararlaştırılmayan, kadın haklarında gerileme anlamına gelecek her bir adıma sonuna kadar karşı çıkacaklarını belirtmektedir. 

Basın bülteni linki için tıklayınız

  
Bu haber 139 kez okunmuştur.