Şiddete uğrayan Aile Hekimi meslektaşlarımız için Sağlık Platformu olarak ortak basın açıklaması yapıldı.

01.07.2020

İzmir’de 29 Haziran 2020 tarihinde Karabağlarda görevli Aile Hekimi meslektaşlarımıza yapılan şiddeti protesto etmek amacıyla İzmir Sağlık Meslek örgütleri ve sendikalar 01 Temmuz 2020 tarihinde Konak Kemeraltı girişinde Ortak basın açıklaması yapıldı.

Sağlıkta şiddete maruz kalan sağlık emekçileri, Kemeraltı girişinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına İzmir Tabip Odası, İzmir Eczası Odası, İzmir Aile Hekimleri Derneği ( İZAHED), Türk Hemşireler Derneği, İzmir Aile Çalışanları Derneği( İZASED), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası ( BDS) Genel Sağlık-İş, Türk Psikologlar Derneği, Sağlık HizmetUzmanlar Derneği ( (SHUDER) ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri katıldı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, katılımcıları Covid-19 pandemi sürecinde kaybedilen sağlık çalışanları için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Dr. Lütfi Çamlı, “Sağlıkta şiddetin pandemi süresince de durmadığını ifade ederek çıkarılan Sağlkta şiddet Yasasının olumlu bir adım olmakla beraber yetersiz kaldığını, sağlıkta şiddetin asıl nedeninin sağlıkta dönüşüm politikalarının yol açtığı kışkırtılmış sağlık talebidir” dedi. Hasta memnuniyeti odaklı bu sistemde hastaların karşılanamaz taleplerinin şiddete yol açtığını ifade etti. Maske takma uyarısı yapan hekime demir çubukla saldıran hastanın aslında takmadığı maske değil, hekimdir, sağlık tedbirleridir dedi.

Basın Açıklamasını İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Birol Kocaman okudu. “Uzun süredir meslek örgütleri olarak çıkmadı için çaba harcadığımız Sağlıkta Şiddet Yasası pandemi günlerinde Mecliste kabul edildi. Ama bu yasaysa karşın çok sayıda şiddet olayı yaşadık" dedi. Basın açıklaması için tıklayınız...

Daha sonra basın açıklaması katılan Sağlık Platformu Bileşenleri adına konuşmalar yapıldı. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, pandemi sürecinde de şiddet sona ermedi, maske takmak bu süreçte zorunlu bir uygulama olup sadece kendimiz için değil toplumun sağlığı için gereklidir. Bu yüzden meslektaşlarımızın şiddete maruz kalmasından dolayı üzgünüz. Sağlıkta şiddetin asıl nedeni sağlıkta dönüşüm sistemidir. Şiddete karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugünde, yarında sürdürmeye devam edeceğiz dedi.

Konuşmaların ardından basın açıklaması sona erdi.

 
Bu haber 196 kez okunmuştur.