Hastasını Maske Takması Konusunda Uyaran Aile Hekimi Meslektaşlarımıza Saldırı

29.06.2020

29.06.2020 tarihinde, Karabağlar 4 Nolu Ali İhsan Çabuk Aile Sağlığı Merkezinde görevli aile hekimleri Dr. Mehmet Akça ve Dr. Savaş Avcı’ya saldırı gerçekleşti.

ASM’ye başvuran hastanın maske takması konusunda uyarılması ve hastanın maske takmamakta ısrar etmesi üzerine meslektaşlarımız hasta ve yakınını tekrar uyarmış, meslektaşlarımızın uyarısına kızan kişiler, dışarıda bekleyen yakınları ile birlikte iki meslektaşımıza saldırmıştır. Saldırganlar, meslektaşlarımıza demir çubukla saldırmıştır. Bir meslektaşımız, başına isabet eden demir çubuk nedeniyle ağır yaralanmış ve İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniğine kaldırılmıştır. Meslektaşımız hastanede müşahade altındadır.    

Olayla ilgili bilgi sahibi olduktan sonra Genel Sekreterimiz Dr. Lütfi Çamlı ve Yönetim Kurulu üyemiz Dr. Nuri Seha Yüksel meslektaşımızı hastanede ziyaret etmiş ve geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. Oda avukatımız Mithat Kara meslektaşımız ile iletişim kurarak hukuki süreç hakkında meslektaşımızı bilgilendirmiştir.  

Olayla ilgili adli süreç başlamış olup saldırganlar olay sonrası güvenlik kuvvetleri tarafından yakalanmıştır. Saldırganlarla ilgili adli işlemler devam etmekte olup adliyeye sevk edilmeleri beklenmektedir.   

Odamız sürecin mesleki ve hukuki olarak takipçisidir. Meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız.

Yeter artık.

Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.

Şiddetsiz bir ortamda, emeğimizin karşılığını alarak çalışmak istiyoruz 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu   

Bu haber 815 kez okunmuştur.