Odamız seçimlerinin yapılacağı 2 Nolu Hol'ün otoparkına üyelerimiz araçlarıyla giriş yapabilirler

25.06.2020

İzmir Tabip Odası Seçimleri, 12 Temmuz 2020 tarihinde İZFAŞ 2 Nolu Hol’de 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda odamız seçimleri için tahsis edilen 2 Nolu Hol'ün kullanımı ile ilgili olarak daha sağlıklı, daha güvenli ve kolay ulaşılabilir hale getirilmesi için gerekli destekler alınmıştır. 

2 Nolu Hol’e aşağıdaki kroki de gösterildiği üzere, üyelerimizin servis kapılarından araçlarla giriş izni alınmıştır. Kroki de gösterilen servis kapılarından giriş yaparak 2 Nolu Hol'ün arka tarafındaki otoparka araçlarını park edilebilirler.(Servis kapıları, Kahramanlar kapısının devamında Bozkurt Caddesi üzerinde ve Mürsel Paşa Caddesi üzerinde olmak üzere 2 adettir.) İleri yaş, hastalık ve engelilik nedeniyle hareket kısıtlılığı olan üyelerimizin araçtan salona transportları sağlanacaktır.

Ayrıca isteyen üyelerimiz, 26 Ağustos kapısının yanındaki girişten yeraltı otoparkına araçlarını park edebilirler.

Metro ile gelecek üyelerimiz, Basmane Metro durağından Basmane Meydanındaki Fuar Dokuz Eylül Kapısından 2 Nolu Hol’e ulaşabilirler. 

2 Nolu Hol’ün iki giriş kapısı bulunmaktadır. Giriş kapıları krokide gösterilmiştir. 

İçinde bulunduğumuz dönemin özellikleri nedeniyle, sosyal mesafe ve hijyen açısından gerekli tedbirler alınmıştır. Bununla ilgili olarak bir gece önce 2 Nolu Hol içindeki masa ve sandalyelerle birlikte antiseptik madde uygulamasıyla steril hale getirilecektir.  

2 Nolu Hol 11.000 metrekare büyüklüğündedir. Sandık başına yaklaşık 500 metrekare alan düşmektedir.

Giriş kapılarında meslektaşlarımıza kapalı poşet içerisinde kalem, ıslak mendil ve maske verilecektir.

6023 Sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu uyarınca, oda genel kurullarının her yıl Nisan ayında yapılması zorunludur. 2020 yılında yapılması gereken genel kurullar salgın hastalık mücbir sebebi nedeniyle yapılamamıştır. Salgın hastalık tedbirlerinin büyük kısmı 1.6.2020 itibarıyla kaldırılmıştır. Yüksek seçim kurulunun 03.06. 2020 tarih ve E.140627 sayılı yazısı üzerine ilçe seçim kurulları tarafından odalara gönderilen yazılarla seçim tarihlerinin bildirilmesi talep edilmesi üzerine seçimlerin yapılarak yasa hükmünün yerine getirilmesi ve yeni organların belirlenmesi gerekmektedir.

Zor bir dönemde, zorunlu bir şekilde gerçekleştireceğimiz oda genel kurulumuza katılımızı bekler, ülkeyi yönetenlerin son dönemde özellikle meslek odalarımıza yönelik işlevsizleştirilme,  itibarsızlaştırılma girişimlerine karşın seçimlere katılarak  meslek odamıza sahip çıkma adına destekleriniz için teşekkür ederiz.  

Bu haber 1001 kez okunmuştur.