Koronavirüs Günlerinde Acil Servislerde Şiddet Devam Ediyor

18.05.2020

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, Covid-19 Pandemi günlerinde dahi devam ediyor.  

16 Mayıs 2020 tarihinde, bir kadın hasta, yanında eşi ile birlikte özel bir tıp merkezinin acil servisine başvurmuştur.  Acil serviste görevli meslektaşımız, karın ağrısı şikayeti ile başvuran hastanın öyküsünü aldıktan sonra hastayı muayene etmeye başlamıştır.  

Muayene odasında bulunan hastanın eşi, muayene devam ederken meslektaşımızın uzman olup olmadığını sorgulamış, hastanın muayene yöntemini sorgulamaya başlamıştır. Meslektaşımızın, hasta yakınına dışarı çıkmasını söylemesi üzerine hasta yakını meslektaşımızla tartışmaya başlamış, meslektaşımızı kolundan tutarak tartaklamaya başlamıştır. Daha sonra meslektaşımıza ve olaya müdahale eden hemşire ve kayıt görevlisine hakaret etmiş, ölümle tehdit etmiştir.  

Olayın ardından meslektaşımız, hemşire ve acil servis kayıt görevlisi, şiddet uygulayan bu kişiden şikayetçi olmuşlardır. Olayla ilgili adli süreç başlatılmıştır. 

Olayın öğrenilmesi üzerine Odamız Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı ve Odamız avukatı Mithat Kara meslektaşımız ile görüşmüştür. Odamızın desteği iletilerek hukuki sürecin Odamız tarafından yürütüleceği
bilgisi paylaşılmıştır. 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu 

  
Bu haber 467 kez okunmuştur.