Aile Hekimliğinde Pandemi Süreci ve Yeni Normal

14.05.2020


Aile Sağlığı Merkezleri yönünden pandemi sürecinin değerlendirilmesi, yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin ortaya konması, önümüzdeki dönem değişen şartlar göz önünde bulundurularak "yeni normal” koşullarına uygun çalışma şartlarının belirlenmesi amacıyla 13 Mayıs 2020 tarihinde internet üzerinden bir toplantı düzenlendi.

İzmir Tabip Odası Yönetim kurulu Üyesi Dr. Nuri Seha Yüksel’in moderatörlüğünü yaptığı tolantıya, İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkanı Dr. Birol Kocaman, İZAHED YK üyesi Dr.Murat Atam, İzmir Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr.Birtürk Karaboğa, komisyon sekreteri Dr. Derya Aydın  Mengücük’ ün yanı sıra, İZAHED ve  İzmir Tabip Odası Aile Hekimliği komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantıda;

-Pandemi sürecinde uygulanan TRİAJ'ın önemi ve devam ettirilmesi gerektiği dile getirildi

-ASM çalışanlarının covid 19 riskine karşı KKE’lerin temininin sürekliliğinin sağlanmasının ve çalışanların bunları kurallarına uygun şekil kullanmaya devam etmesinin hayati önem taşıdığı belirtildi

-Temel görevi "Koruyucu Sağlık Hizmeti" olan Aile Sağlığı Merkezlerinin, bağışıklama, bebek- gebe izlem, kronik hastalık takibi, yaş guruplarıma yönelik izlemlerin maksimum güvende ve eksiksiz sürdürülebilmesi için gerekli planlamanın yapılması amacıyla hızlı bir çalışma gerçekleştirilerek, çıkan sonuçların Aile Hekimleri ile paylaşılmasına karar verildi

-Performans itirazları ve denetimlerde yaşanan sorunların tekrarlanmaması için İl sağlık müdürlüğü ile temasa geçerek talep ve çözüm önerilerin sunulması kararlaştırıldı.

Bu haber 553 kez okunmuştur.