Sağlıkta Şiddet Salgın Günlerinde De Devam Ediyor

03.04.2020

Bayraklı 5 No’lu Alparslan Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görevli bir hekime ve hemşireye 03 Nisan 2020 tarihinde saldırı gerçekleşti.

Aynı saldırganın meslektaşımıza daha önce de bir şiddet eylemi gerçekleştirdiği, hasta olmadan rapor düzenlenmesini istediği, bu olay nedeniyle saldırganın ceza aldığı, saldırganın aldığı ceza sonrasında da meslektaşımıza ve ASM çalışanlarına tacizkâr davranışlara devam ettiği öğrenilmiştir.  

Bugün (03 Nisan 2020) ise saldırganın ASM’ye geldiğinde meslektaşımızın ismini söyleyerek görmek istediği, hemşire arkadaşımızla tartışma yaşadığı, hemşirenin arkasından saldırarak onu darp ettiği, meslektaşımıza ve hemşireye hakaretlerde bulunduğu, ASM’nin giriş kapısının camını taşla kırdığı öğrenilmiştir. 

Olayla ilgili bilgi sahibi olduktan sonra İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Nuri Seha Yüksel ve avukatı Mithat Kara meslektaşımız ile iletişim kurarak mesleki ve hukuki olarak Odamızın desteğini iletmiştir. Oda Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz da meslektaşımızı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiştir.

Olayla ilgili adli süreç başlamış olup güvenlik kamera kayıtları güvenlik kuvvetleri tarafından inceleme altına alınmıştır.  Hukuki süreç meslektaşımız adına takip edilecektir.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, Covid-19 salgını nedeniyle ASM’lerin iş yükünün ve şiddet olaylarının artabileceğini öngörerek gerekli güvenlik önlemlerinin alınması konusunda iki hafta önce İzmir Emniyet Müdürlüğüne bir yazı yazmıştır. Bu olay, ASM’lerin güvenliğinin sağlanmasının büyük önem taşıdığını, sağlıkta şiddetin salgın günlerinde de bitmediğini göstermektedir.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu   

Bu haber 959 kez okunmuştur.