İzmir Sağlık Platformu olarak Haydi Ankara'ya

04.03.2020
Hayata ve topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak emeğimizle, bilgimizle, birikimimizle insanlara sağlık hizmeti veriyoruz. Ancak, sürekli olarak hedef gösterilmekten, her gün, her saat şiddete maruz kalmaktan mesleklerimizi yapamaz hale geldik. Sağlık hizmetlerindeki aksamalar asla sağlık çalışanlarının üstüne yıkılamaz. Sağlıkta şiddet yapısaldır. 

Sağlıkta Dönüşüm Politikalarına bağlı olarak kışkırtılmış sağlık talebinin kurbanı olmaktan; sözlü, fiziksel saldırıya uğramaktan, darp edilmekten, yaralanmaktan, arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı kaybetmekten bıktık, usandık!

Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık çalışanlarının öncelikli talebi şiddetin engellenmesi olmadı. Sağlık çalışanlarının emeği bu kadar değersizleştirilip böylesi fiili ve sözlü şiddete maruz bırakılmadı. Siyasi iktidarın bu konuda hiçbir olumlu düzenleme yapmadığını üzülerek görüyoruz.

Kendi sağlık çalışanlarına, emeklerine hiçbir şekilde sahip çıkmamakta, yaşanan bunca şiddete ve mağduriyete rağmen sonuç alıcı, caydırıcı adımlar atmamaktadır.

Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarımızı görmezden gelmesine artık dayanamıyoruz. Daha kaç sağlık çalışanının yaralanması, ölmesi bekleniyor. Biz Sağlık Çalışanları olarak bu koşullar altında görevimizi yerine getiremiyoruz.

Sürekli şiddete uğrama tedirginliği ile çalışmak istemiyoruz Artık yeter! Tek bir sağlık çalışanının bile şiddete uğramasına tahammülümüz yoktur. Şiddetsiz bir sağlık ortamında emeğimizin karşılığını alarak çalışmak İstiyoruz! 

Sizleri 15 mart 2020’de Ankara’da yapılacak Büyük Beyaz Mitinge davet ediyoruz.

İzmir Tabip Odası tarafından organize edilen otobüslerle mitinge ücretsiz katılım için lütfen kayıt yaptırınız 

Bilgi ve kayıt için: 
0(232) 463 11 33 – 0 (506) 235 26 86

Bu haber 167 kez okunmuştur.