İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Hekimleri ile buluştu

29.02.2020
İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, 28 Şubat 2020 Cuma günü Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Ziyarete İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Genel Sekreter Dr. M. Lütfi Çamlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Firdevs Çetin Uysal katıldı. 

İlk olarak hastane başhekimi Dr. Abdurrahman Hamdi İnan’ı ziyaret eden Yönetim Kurulu üyeleri hastane ve hekimlerin sorunları hakkında bilgi aldılar.

Daha sonra hastane konferans salonunda hekimlerle buluşuldu. Açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Ankara’da yapılacak 15 Mart Beyaz Miting ve 17 Nisan iş bırakma eylemi konusunda bilgi verdi. Etkinliklere kitlesel katılımların meslek odasının yaptırım gücünü artıracağını belirtti.

Yönetim Kurulu üyeleri tarafından hekimlere İzmir Tabip Odası’nın çalışmaları konusunda bilgilendirme yapıldı. Hekimlerin özlük hakları, sağlıkta şiddet, konusunda gerçekleştirilen etkinler anlatıldı.

Toplantıda söz alan hekimler hekimlik uygulamalarında karşılaştıkları sorunlarla ilgili görüşlerini açıkladılar. Özellikle uygulanan performans sisteminin hastaya yeterli süre ayrılmasına engel olduğu ve hasta-hekim ilişkisini bozduğu ifade edildi.

Yönetim Kurulu yaşanan sorunların aşılmasında mesleki dayanışmanın önemli olduğunu belirterek hekimlerden meslek odalarına ve meslek örgütüne sahip çıkmalarını istedi. Bu buluşmaların çoğalarak tekrarlanması dileğiyle toplantı sona erdi.
Bu haber 356 kez okunmuştur.