Sağlık Haktır, Hastaneler Halkındır! Şehir Hastanelerine Hayır! basın açıklaması 20 Şubat 2020 tarihinde yapıldı.

20.02.2020

20 Şubat 2020 Perşembe günü İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde şehir hastaneleri konusunda basın açıklaması yapıldı.

Basın Açıklamasına İzmir Tabip Odası, Konak Kent Konseyi, Ege Kent Konseyler Birliği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi temsilcileri katıldı. 

Basın açıklamasında bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, “şehir hastaneleri sağlıkta dönüşüm planının geldiği son nokta olup devletin değil şirketin hastaneleridir. Geleceğimizi karartan bu şehir hastaneleri eşit ulaşılabilir nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmeti vermesi gereken yönetimlerin sağlığın bir hak olduğunu göz ardı ederek sağlığın bir kazanç kapısı ve bir rant aracı olarak gördüğünü kanıtıdır.” Hastaneleri şirket, hastaları müşteri gibi görecek şirket hastanelerine hayır diyoruz” dedi. 

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Eş Başkanı Fatih Sürenkök, 2012 yılında Türk Tabipler Birliği’nin o dönemde açılacak 8 şehir hastanesine karşı çıkarak dava açtıklarını hatırlatarak, “Ama şimdi 2013 yılında çıkarılan yasayla birer birer açıldı ve 10 hastane faaliyet içinde. Şehir merkezindeki hastaneler de kapatılma durumunda. Biz sendika olarak, tabip odası olarak, Türk tabipler birliği ve İzmir’de yaşayan insanlar olarak şehir hastanelerini kabul etmiyoruz” dedi.

Basın açıklamasını Ege kent konseyi birliği dönem sözcüsü ve konak kent konseyi başkanı Hamit Mumcu okudu.

Basın açıklaması için tıklayınız…

Bu haber 463 kez okunmuştur.