İşyerinde Kas İskelet Sistemi Sorunlarından Korunma konulu eğitim gerçekleştirildi.

17.02.2020

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Sürekli Eğitim programının 6. etkinliği olan "İşyerinde Kas İskelet Sistemi Sorunlarından Korunma" başlıklı bir günlük eğitim gerçekleştirildi.
Etkinlik, TTB İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu İleri eğitimlerinin bir modülü olan iki günlük eğitimin, 1 güne sığdırılan uyarlanması olarak gerçekleştirildi.

20 meslektaşımızın katıldığı eğitimde, Dr. Arif Müezzinoğlu ve Dr. Bülent Aslanhan sunumlarını gerçekleştirdiler. İşyeri hekimlerinin çalıştıkları işyerlerinde uygulayabilecekleri ergonomik ölçüm teknikleri anlatıldı ve örnek durumlar üzerinden grup çalışmaları yapıldı. Birikimli Travma Rahatsızlıklarında Sağlık Gözetimi Programı, Hızlı Maruziyet Değerlendirmesi, TIE, Ergonomik Risk Analizi, NIOSH Kaldırma Eşitliği başlıklarında sunum ve uygulamalar yapılmıştır.

Etkinlik, eğiticilerin ve katılımcıların görüşlerinin paylaşılması, katılım belgelerinin  verilmesi ile son bulmuştur.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri  Dr.Lütfü Çamlı, etkinlikte eğitici olarak görev alan Dr.Arif Müezzinoğlu ve Dr.Bülent Aslanhan'a teşekkür ederek birer  plaket  sundu.

Bu haber 211 kez okunmuştur.