İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu 11.02.2020 tarihinde Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi Hekimleri ile buluştu.

11.02.2020

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu 11.02.2020 tarihinde Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi Hekimleri ile buluştu.

Toplantıya İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Genel Sekreter Dr. M. Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Firdevs Uysal ve Dr.Hakan Köse TTB MK Üyesi Dr. Mübetcel İlhan katıldı.

Yönetim kurulu üyeleri tarafından hekimlere İzmir Tabip Odası’nın hekimlik mesleği ve toplum sağlığı adına yaptığı çalışmalar konusunda bilgilendirme yapıldı. Hekimlik onuru, hekimlerin özlük hakları, sağlıkta şiddet, konusunda gerçekleştirilen etkinler anlatıldı. Sağlıkta dönüşüm politikalarının hekimlik uygulamalarında ortaya çıkardığı zorluklar, sağlıkta tanıtım ihlalleri gibi konularda değerlendirmeler yapıldı. Sorunların çözümünde birlik olma, dayanışmanın önemi vurgulanarak, meslek odası ile hekimlerin iletişiminde neler yapılabileceği konuşuldu. 

Hastanede çalışanları söz alarak hekimlik uygulamalarında karşılaştıkları sıkıntılarla ilgili olarak görüşlerini açıkladılar. Hastanedeki performans ödemelerinin düzenli yapılmaması konusundaki yakınmalarını dile getirdiler. 

TTB’nin 14 Mart etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan 15 mart Ankara Mitingi ve 17 Nisan iş bırakma eylemleri hakkında bilgi verildi. Etkinliklere kitlesel katılımların meslek odasının yaptırım gücünü artıracağı konusunda fikir birliğine varıldı. 

Yönetim Kurulu yaşanan sorunların aşılmasında mesleki dayanışmanın önemli olduğunu belirterek, hekimlerden meslek odalarına ve meslek örgütüne sahip çıkmalarını istedi. Bu buluşmaların çoğalarak tekrarlanması dileğiyle toplantı sona erdi.

Bu haber 238 kez okunmuştur.