Meslektaşımızın yanında olmak “Sağlıkta Şiddet SonaERS!N” demek için sağlık çalışanlarıyla birlikte İzmir Adliyesindeydik

10.02.2020

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevi başında Dr. Kadir Songür’e saldıran ve ağır yaralanmasına sebep olan saldırganın duruşması 10 Şubat 2020 tarihinde İzmir Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşüldü. Yaklaşık 200 sağlık çalışanı meslektaşımıza destek vermek için duruşmaya katıldılar. 

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Sinan Adıyaman, Manisa Tabip Odası, Denizli Tabip Odası, Aydın Tabip Odası, Çanakkale Tabip Odası ve Antalya Tabip Odası’ndan meslektaşlarımızın yanısıra, çok sayıda sağlık meslek örgütü temsilcileri bu dayanışmaya güç kattılar. 

Duruşma sonrası adliye çıkışında, İzmir Tabip Odası tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Basın açıklamasına katılan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Türkiye’de çok üzücü olaylar yaşıyoruz, Türkiye’de şiddet arttı ve sağlıkta şiddetin daha çok arttığını ifade etti. Sağlık sistemindeki sorunlar hekimlere  ve diğer sağlık çalışanlarına şiddet olarak yansıyor dedi. Sistemdeki sıkıntıların biran önce düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Prof.Dr. Sinan Adıyaman, sağlıkta şiddet yasasının biran önce çıkması gerektiğini bununla ilgili olarak iki hafta önce siyasi partilerle görüştüklerini, sağlıkta dönüşüm yasasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra sözü alan SES Eşbaşkanı Gönül Erdem, her gün onlarca sağlık çalışanları şiddete uğruyor, bu şiddete karşı dur demek için 15 Martta Ankara’da olacaklarını ifade etti.

Dr. Kadir Songür’ün annesi Dr. Nergiz Songür ise yaptığı konuşmada, “bizler sağlıkçı olarak hastalarımızın hayatlarını kurtaran kişileriz, bizleri karşınızda görmeyin, bizler sürekli sizin yanındayız ve sizleri yaşatmak için görevimizin başındayız, sağlıkta şiddet sonaersin” dedi. Sürecin en başından bugüne kadar bize destek olan ve yanımızdan hiç ayrılmayan İzmir Tabip Odası’na, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’a, diğer illerden gelen tabip odaları temsilcilerine, sağlık meslek örgütleri temsilcilerine, sendika temsilcilerine ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Basın açıklaması, İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. M.Lütfi Çamlı tarafından okundu. Açıklamada, “Artık yeter! Tek bir sağlık çalışanının bile şiddete uğramasına tahammülümüz yoktur. Sağlıkta şiddeti önleyici yasal düzenleme bir an önce yapılmalıdır. Şiddeti körükleyen sağlık politikalarından vazgeçilene, sağlıkta etkin bir şiddet yasası çıkana dek mücadelemiz artarak devam edecektir.

Sağlık Çalışanları olarak 15 Mart 2020 tarihinde Ankara’da yapacağımız Beyaz Miting’de bu koşullarda sağlık hizmeti vermenin kabul edilebilir ve daha fazla sürdürülebilir olmadığını çok ses tek yürek olarak haykıracağız. Artık bilinmelidir ki “Ya Sağlıkta Şiddet Duracak Ya da Biz Sağlık Sistemini Durduracağız!” Şiddeti durdurmaya yönelik hiçbir sonuç alıcı, caydırıcı adım atmayan yöneticilere buradan sesleniyoruz.  17 Nisan 2020 günü “G(ö)rev”de olacağız!” dedi.

Basın açıklaması metni için tıklayınız.

Bu haber 647 kez okunmuştur.