İzmir Tabip Odası Hekim buluşmaları devam ediyor

06.02.2020

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu 05 Şubat 2020’de Park Yaşam Ofislerinde muayenehane hekimliği yapan meslektaşlarımızla bir araya geldi. Toplantıya İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Nergül Çördük ve Dr. Fatih Sürenkök katıldı.

Toplantının başlangıcında  yönetim kurulu üyeleri tarafından İzmir Tabip Odası’nın hekimlik mesleği ve toplum sağlığı adına yaptığı çalışmalardan örnekler verildi. Hekimlik onuru, hekimlerin özlük hakları, sağlıkta şiddet, konusunda yapılan etkinler anlatıldı. 10 Şubat 2020’de görülecek olan “Sağlıkta Şiddet” davasında meslektaşımızla dayanışma için Bayraklı Adliyesi’ne çağrı yapıldı.

TTB’nin 14 Mart etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan 15 Mart Ankara Mitingi ve 17 Nisan iş bırakma eylemleri hakkında bilgi verildi. Muayenehane hekimlerinin sorunları ve odanın bu konudaki çalışmaları değerlendirildi. Sağlıkta tanıtım ihlalleri, özel hekimlere yönelik mali denetimlerde hekimlik onurunun korunması için vergi dairesi ile görüşülmesi gibi konular ele alındı. 

Yönetim Kurulu yaşanan sorunların aşılmasında mesleki dayanışmanın önemli olduğunu belirterek, hekimlerden meslek odalarına ve meslek örgütüne sahip çıkmalarını istedi. Toplantı daha sık bir araya gelme ve dayanışma dilekleriyle sona erdi. 

Bu haber 285 kez okunmuştur.