İntern Hekimler Sağlık Ekibinin Ayrılmaz Bir Parçasıdır!

05.02.2020

30 Ocak 2020 Perşembe gece saatlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne yeni coronovirüs şüphesi olan bir hasta başvurmuştur. Asistan hekimlere, hemşireler ve personele N95 maske dağıtılmasına karşın intern hekimlere maske bittiği gerekçesiyle verilmemiştir. Daha sonra tepkiler üzerine maske temin edilmiştir. Bu olay intern hekimlerde büyük bir üzüntü yaratmıştır.

İntern hekimler tüm üniversite hastanelerinde sağlık ekibinin bir bileşeni olarak özveriyle çalışmakta, eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamak istemektedir. Angarya işlerle personel açığını kapatmak, sistemsel ve yönetsel sorunlar nedeniyle yetersiz eğitim almak onları mesleklerine yabancılaştırmaktadır. Hekimler, sağlık çalışanları ve intern hekimler aynı ekibin parçalarıdır. 

Geleceğin hekimlerinin en iyi şekilde yetişmesi hepimizin sorumluluğu olmalıdır. Tıp fakülteleri, öğrencilerine temel bilgi ve becerileri verirken mesleki etik ilkeleri ve iyi hekimlik değelerini de kazandırmalıdır.

Başta Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi olmak üzere tüm tıp fakültelerinin intern hekimlerle ilgili gerekli duyarlılığı göstermesini diliyoruz.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Bu haber 337 kez okunmuştur.