İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkent Üniversitesi Hastanesi Hekimleriyle 31 Ocak 2020 tarihinde buluştu

01.02.2020


Toplantıya İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Genel Sekreter Op. Dr. M. Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hakan Köse katıldı.

Toplantının başlangıcında  yönetim kurulu üyeleri tarafından İzmir Tabip Odası’nın hekimlik mesleği ve toplum sağlığı adına yaptığı çalışmalardan örnekler verildi. Hekimlik onuru, hekimlerin özlük hakları, sağlıkta şiddet, konusunda yapılan etkinler anlatıldı. TTB’nin 14 mart etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan 15 mart Ankara Mitingi ve 17 Nisan iş bırakma eylemleri hakkında bilgi verildi. Özel hastanelerde çalışan hekimlerle ilgili olarak İzmir Tabip Odası’nın ilgili komisyonun çalışmaları anlatıldı. Bu alanda çalışan hekimler için hazırlanan kitapçık tanıtıldı. Özel hastanelerde çalışan hekimlerin sorunları konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Sorunların çözümünde birlik olma, dayanışmanın önemi vurgulanarak, meslek odası ile hekimlerin iletişiminde neler yapılabileceği konuşuldu. Hastanede çalışanları söz alarak hekimlik uygulamalarında karşılaştıkları sıkıntılarla ilgili olarak görüşlerini açıkladılar. Sağlıkta dönüşüm politikalarının hekimlik uygulamalarında ortaya çıkardığı zorluklar, sağlıkta şiddet, sağlıkta tanıtım ihlalleri gibi konularda değerlendirmeler yapıldı.

Yönetim Kurulu yaşanan sorunların aşılmasında mesleki dayanışmanın önemli olduğunu belirterek, hekimlerden meslek odalarına ve meslek örgütüne sahip çıkmalarını istedi. Bu buluşmaların çoğalarak tekrarlanması dileğiyle toplantı sona erdi.

İzmir Tabip Odası

Bu haber 237 kez okunmuştur.