İzmir Tabip Odası Yönetimi Sağlıkta Şiddet Durdurulmalıdır! başlıklı açıklamasını Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi hekimleriyle paylaştı.

16.01.2020
İzmir Tabip Odası Yönetimi 14 Mart sürecinde “Birinci Basamak Sağlık Sistemi Güçlendirilmeli, Sevk Sistemi Kurulmalı, Acil Servislerde Sadece Acil Hastalara Hizmet Verilmeli ve Sağlıkta Şiddet Durdurulmalıdır!” başılıklı açıklamasını Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi hekimleriyle paylaştı.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, birimlerdeki buluşmalarını bu kez Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesinde 16 Ocak 2020 Perşembe günü gerçekleştirdi.

Ziyarete İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Firdevs Çetin Uysal, Dr. Nuri Seha Yüksel ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübetcel İlhan katıldı. 

İlk olarak Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi Başhekimi Dr. Enver Yalnız’ı ziyaret eden Yönetim Kurulu üyeleri hastane ve hekimlerin sorunları hakkında bilgi aldılar.

Daha sonra hastane konferans salonunda hekimlerle buluşuldu. Açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, 14 Mart sürecindeki ilk toplantının Dr. Suat Seren Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildiğini belirterek sağlıkta şiddetin en önemli sorunlardan biri olduğunu, 17 Nisan’a kadar devam edecek bir dizi etkinlikle bu konunun özellikle ele alınacağını söyledi. Daha sonra “Birinci Basamak Sağlık Sistemi Güçlendirilmeli, Sevk Sistemi Kurulmalı, Acil Servislerde Sadece Acil Hastalara Hizmet Verilmeli ve Sağlıkta Şiddet Durdurulmalıdır!” başlıklı açıklamayı okudu (açıklama için tıklayınız).

Toplantıya katılan hekimlerden bazıları sağlıkta şiddet durumunda verdikleri beyaz kod sonrasında yaşanan ifade verme ve mahkeme sürecinin zorluğunu belirttiler. Geçici görevlendirmeler konusunda görüşlerini dile getiren hekimler, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu’ndan beklentilerini ifade ettiler.

Sağlıkta şiddet konusunda İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun çok hassas olduğunu, beyaz kodun her aşamasında Tabip Odası Avukatı ve Yönetim Kurulu’nun hekimlere tam destek verdiğini belirten Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, hekimlerden İzmir Tabip Odası Acil Durum Hattına 7 gün 24 saat başvurabileceklerini, bu süreçte kendilerine tam destek olacaklarını söyledi. 

Toplantıya katılan hekimler ziyaret ve paylaşım için İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu’na teşekkür ettiler.
Bu haber 248 kez okunmuştur.