Cumhuriyetin Sağlık Kazanımları Konferans Dizisinin dördüncüsü “İlaç Serüveni” 15 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

16.01.2020
Cumhuriyetin Sağlık Kazanımları Konferans Dizisinin dördüncüsü “İlaç Serüveni” Prof. Dr. Ersin Yarış tarafından İzmir Tabip Odası Orhan Süren konferans salonunda 15 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Prof. Dr. Ersin Yarış’ın özgeçmişi ve yürüttüğü görevlerle ilgili bilgi verdi. 

Prof. Dr. Ersin Yarış sunumunda, Türkiye’de ilaç üretiminin, 1. Eczane dönemi (1833-1928), 2. Laboratuvar dönemi (1928-1954), 3. Fabrika dönemi (1954’ten bugüne) 4. İlaç etken maddesi üretme dönemi (1970’den bugüne) olarak dört döneme ayrıldığını anlattı. Cumhuriyet öncesi dönemden başlayarak her dönemdeki genel siyasi ortam, sağlık ortamı ve sağlık eğitimindeki düzenlemelerden bahsetti. Daha sonra Mühtezar/Eczane dönemi, Mühtezar/Laboratuvar dönemi ve Cumhuriyet dönemi, Mühtezar yapma dönemi, Mühtezar/Fabrika dönemi, Etkin Madde üretim dönemi ve günümüzde ilaç üretimi hakkında bilgiler verdi.

Konferansın sonunda izleyicilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ersin Yarış’a, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz konferansı ve katkıları için teşekkür etti.
Bu haber 498 kez okunmuştur.