09 Ocak 2020 tarihinde İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Özel Sada Hastanesi hekimleriyle bir araya geldi.

10.01.2020
Toplantıya İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Genel Sekreter Op. Dr. M. Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hakan Köse katıldı.

Yapılan toplantıda yönetim kurulu üyeleri tarafından İzmir Tabip Odası’nın etkinlikleri konusunda bilgi verildi. Özel hastanelerde çalışan hekimlerle ilgili olarak İzmir Tabip Odasının ilgili komisyonun çalışmaları anlatıldı. Bu alanda çalışan hekimler için hazırlanan kitapçık tanıtıldı. Özel hastanelerde çalışan hekimlerin sorunları, çalışma koşulları, mesai saatleri, özlük hakları konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Sorunların çözümünde birlik olma, dayanışmanın önemi vurgulanarak, meslek odası ile hekimlerin iletişiminde neler yapılabileceği konuşuldu. Hastanede çalışanların söz alarak İzmir Tabip Odası yönetimine ilettikleri sorunlar ve önerileri birlikte ele alınarak tartışıldı. Sağlıkta şiddet, emeklilikte ücret adaletsizliği, sağlıkta dönüşüm programının ortaya çıkardığı kışkırtılmış sağlık talebi gibi konular konusunda görüşler açıklandı.

Yaşanan sorunların aşılmasında mesleki dayanışmanın önemli olduğunu belirterek hekimlerden meslek odalarına ve meslek örgütüne sahip çıkmalarını istedi. Bu buluşmaların çoğalarak tekrarlanması dileğiyle toplantı sona erdi.
Bu haber 330 kez okunmuştur.