Çevre ve halk sağlığı açısından Uzundere Mahallesi Halk Bilgilendirme Toplantısına katıldık.

28.12.2019

İzmir İli Karabağlar Belediyesi sınırları içinde bulunan Uzundere Köyü (Mahallesi) yakınlarında, yaklaşık on yıldan bu yana kaçak olarak moloz dökülen bir alan bulunmaktadır.

İzmir İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), Asbest Çalışma Grubu, Uzundere Harmanyeri Kentsel Koruma Derneği’nin talebi üzerine 8 ayrı noktadan numune alarak, bunları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca akredite edilen laboratuvarlarda inceletmiş ve  8 numuneden 7’sinde asbeste rastlanmıştır.

Uzundere Köyü Harmanyeri Kentsel Koruma Derneği tarafından bu konuyla ilgili olarak 26 Aralık  2019 da halk bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. 

Aspestin sağlık açısından riskleri konusunda bilgi vermesi için  İzmir Tabip Odası’ndan talepte bulunulmuş,  toplantıya İzmir Tabip Odası adına Halk Sağlığı Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Ali Osman Karababa katılmıştır.

Toplantıda alandaki atıkların ve özellikle asbestin ne olduğu, nerelerde kullanıldığı, çevreye ve halk sağlığına etkileri köy sakinleriyle paylaşılmış, atıkların olumsuz etkilerinin giderilmesi için neler yapılabileceği tartışılmıştır.

Bu haber 146 kez okunmuştur.