İzmir Tabip Odası Buca ilçesinde Aile Sağlığı Merkezlerini ziyaret etti.

24.12.2019
19-20 Aralık tarihlerinde İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Nuri Seha Yüksel Aile hekimliği komisyonundan Dr. Sibel Uyan ve Dr. Serkan Şen Buca'da ASM ziyaretlerinde bulundu. Buca ilçesinde 9 ASM de çalışan 26 Aile Hekimiyle görüşüldü.

Ziyaretlerde Oda faaliyetleri hekimlere aktarıldı. Aile hekimliğinde yaşanan sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Aile Hekimleri; Sağlıkta şiddet, Rapor sorunları, usulsüz istekler, denetimlerde yaşanan üslup sorunları, itiraz komisyonunda diğer illere göre zorlaştırıcı tutum ve haksız kararlardan şikayetçi olurken ziyaretlerde de gözlemlenen yoğun poliklinik yükü nedeniyle koruyucu hizmetleri yerine getirmekte zorlandıklarını dile getirdi. Cari ödemelerin zorlaşan ekonomik koşullarda yetersiz kaldığını belirtti.

ASM de hizmet alımı ile çalıştırılan personellerin özlük hakları ile ilgili büyük sorunlar yaşandığı, hizmet alınan şirketlerin mali ve SGK'ya karşı sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeni ile ağır cezaların kendilerinden talep edilmeye başlandığını, bunun Aile hekimliği uygulamasının önümüzdeki dönemde karşılaşacağı en büyük sorunlardan biri olacağı belirtildi.
Bu haber 906 kez okunmuştur.