Kamuda işe alımlarda Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmalarına Hayır!

20.12.2019
İzmir Tabip Odasının bileşeni olduğu İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 20 Aralık 2019 tarihinde Güvenlik Soruşturması ve Arşiv araştırması hükümlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin kanun teklifi konusunda bir basın açıklaması ve toplu olarak İzmir milletvekillerine mektup gönderme etkinliği gerçekleştirdi. 

Basın Açıklaması İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı tarafından okundu. Dr. Lütfi Çamlı, “AKP iktidarınca yasalaştırılmaya çalışılan telafisi zor,  mağduriyetlere yol açacak bu ayrımcı yasa tasarısına TBMM’de olumlu oy vermeyi düşünen milletvekillerini bir kez daha uyarıyoruz. Güvenlik soruşturması adı altında yasal kılıfa büründürmeye çalıştığınız insanları vatandaşlık haklarından mahrum bırakma girişimi, bu ülkeye yaptığınız kötülükler arasında ilk sıralarda yer alacak. 
Anayasa Mahkemesinin uyarıları doğrultusunda, Anayasanın hukuk devleti, eşitlik, ayrımcılık yasağı, insan onuru, çalışma hakkı gibi en temel maddelerini ihlal etmeyecek düzenlemeler dışında atacağınız her adımın her zaman takipçisi olacağımızı ve tek bir yurttaşımızın bile kamuda işe girme sürecinde mağduriyet yaşamaması için mücadelemizi her türlü araçla büyüteceğimizi buradan ilan ediyoruz” dedi. 

Basın açıklaması için tıklayınız…

Basın Açıklamasını takiben telafisi zor mağduriyetlere yol açacak bu ayrımcı yasa tasarısı konusunda hazırlanan uyarı mektubu İzmir Milletvekillerine faks ile gönderildi. 
Bu haber 373 kez okunmuştur.