İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Özel Kent Hastanesi hekimleriyle bir araya geldi.

10.12.2019

Birim toplantıları kapsamında 9 Aralık 2019 tarihinde İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Özel Kent Hastanesi hekimleriyle hastanenin toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantı öncesinde, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Funda Barlık Obuz, Genel Sekreter Op.Dr. M.Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Nergül Çördük ve Dr. Firdevs Uysal ve Dr. Hakan Köse İzmir Özel Kent Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Alp Demireller'i ziyaret etti. Hastane hakkında bilgi alındı.  

Daha sonra toplantı salonuna geçilerek hastane hekimleriyle bir araya gelindi. Toplantının açılış konuşmasını İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz yaptı.
Yapılan toplantıda özel hastanelerde çalışan hekimlerin sorunları, çalışma koşulları, mesai saatleri, özlük hakları konusunda değerlendirmeler yapıldı. Özel hastanelerde çalışan hekimlerle ilgili olarak İzmir Tabip Odasının ilgili komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verildi.  Bu alanda çalışan hekimler için hazırlanan kitapçık tanıtıldı. Sağlıkta şiddet, emeklilikte ücret adaletsizliği, sağlıkta dönüşüm programının ortaya çıkardığı kışkırtılmış sağlık talebi gibi konular tartışıldı.  Başta sağlıkta şiddet olmak üzere İzmir Tabip Odası’nın yaptığı çalışmalar konusunda bilgiler verildi.

Yaşanan sorunların aşılmasında mesleki dayanışmanın önemli olduğunu belirterek hekimlerden meslek odalarına ve meslek örgütüne sahip çıkmalarını istedi. Bu buluşmaların çoğalarak tekrarlanması dileğiyle toplantı sona erdi.

Bu haber 337 kez okunmuştur.