Özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimler İzmir Tabip Odası tarafından düzenlenen dayanışma kokteylinde buluştu.

10.12.2019

06.12.2019’da İzmir Tabip Odası Orhan Süren konferans salonunda yapılan kokteyle İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Barlık Obuz ve Genel Sekreter Dr. Lütfi Çamlı, yönetim kurulu üyeleri Dr.Fatih Sürenkök, Dr. Nergül Çördük, komisyon üyeleri, özel hastane ve tıp merkezlerinde çalışan çeşitli branştan meslektaşlarımız katıldılar. 

Yapılan konuşmalarda özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin sorunlarına değinilirken bu sorunların çözümünde hekimlerin birlikte mücadele etmesinin ve dayanışmanın önemi vurgulandı. Özellikle işe başlarken özel sağlık kuruluşu işverenleriyle yapılan sözleşmelerin imzalanmadan önce hukuk büromuz tarafından incelenmesinin önemli olacağı belirtildi.  

Hekimler samimi bir ortamda sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştılar. Kokteyl sonunda katılan hekimlerden bu alanda yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini belirlemek amacıyla küçük bir anket formunu doldurmaları istendi ve   Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışan Hekimler komisyonu ve hukuk bürosu tarafından hazırlanan “Özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin çalışma statüsü, sözleşmeler ve özlük hakları” broşürü dağıtıldı. 

Bu haber 175 kez okunmuştur.