Arkeolojik Arkeometrik Bilgiler Eşliğinde Beslenme Sağlık İlişkisi konulu sunum gerçekleştirildi.

18.11.2019

Ata Soyer XXIII. Halk Sağlığı Güzokulu kapsamında, Arkeolojik Arkeometrik Bilgiler Eşliğinde Beslenme Sağlık İlişkisi konulu sunum Ahmet Uhri tarafından 15 Kasım 2019 tarihinde İzmir Tabip Odası Orhan Süren Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sunumun açılış konuşması Halk Sağlığı Komisyonu üyesi Dr. Zeynep Varol tarafından yapıldı. Dr. Zeynep Varol, Ahmet Uhri hakkında kısa bir bilgi verdi.

Ahmet Uhri sunumunda insanlığın ilk çağlarında beslenme ihtiyaçlarından, tarih öncesin devirlerde ekonomik yapının gelişiminden, bitkilerin insanların yaşamındaki öneminden söz etti. Hititlerle birlikte yazının icadıyla anatomi ve tıbba dair daha net bilgilerin alındığını söyledi. Tıbbi metinlerde geçen bitkiler hakkında çeşitli bilgiler verdi. Bitkilerin ve hayvansal ürünlerin tıpta nasıl kullanıldığını anlattı. Anadolu’da beslenme ve sağlık konusunda ilk verilerin ne zaman ortaya çıktığından bahsetti. Sunumunun son bölümünde Ahmet Uhri, Roma döneminde Galenos’tan Hipokrat’a kadar olan süreci anlattı.

Sunuma katılanların soru ve katkılarının ardından Dr. Ahmet Etit sunumu dolayısıyla Ahmet Uhri’ye teşekkür etti.

Bu haber 234 kez okunmuştur.