Sağlık Hizmetinde Tanıtım İhlalleri–Sınırlar Sempozyumu 17 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

17.11.2019
Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Tabip Odası ve TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu’nun birlikte düzenlediği sempozyum İstanbul Tabip Odası’nın ev sahipliğinde yapıldı. Sempozyuma  Sağlık Bakanlığından, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyinden, Tabip Odalarından, Uzmanlık Derneklerinden temsilciler ve çok sayıda hekim katıldı. 

Sempozyumun ilk bölümünde ülkemizde yasal mevzuat ve diğer ülkelerdeki sağlık tanıtımlarından örnekler sunuldu. Sempozyumun ikinci bölümünde uzmanlık dernekleri temsilcileri sağlık tanıtımlarında yaşanan sıkıntılar üzerine görüşlerini açıkladılar.  Sempozyumun üçüncü bölümünde yapılan forumda  odalar, dernekler adına ve kişisel değerlendirmeler  yapıldı.  Forumda söz alan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı İzmir Tabip Odası olarak sağlık tanıtımında etik ihlaller konusunda  yaptıkları çalışmaları aktardı.

Sempozyumun kapanış bölümünde okunan  ortak bildiri taslağında Türk Tabipleri Birliği bünyesinde tabip odası, uzmanlık dernekleri temsilcilerinin katılımı ile “Sağlıkta Tanıtım İhlalleri Çalışma Grubu” oluşturulması, bu çalışmaların İstanbul merkezli yürütülmesi konusuna yer verildi.

Bu haber 153 kez okunmuştur.