Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören hekim adayları, Halk Sağlığı stajı kapsamında Odamızı ziyaret ettiler.

14.11.2019

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören hekim adayları, Halk Sağlığı stajı kapsamında Odamızı ziyaret ettiler.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, hekim adaylarına İzmir Tabip Odası’nda görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, meslek odalarının önemi ve neden meslek odasına üye olunması gerektiği konusunda bilgi verdi.  Oda üyeliği ve Oda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mesleğe ve meslek odasına sahip çıkmanın önemini vurguladı. Sağlıkta şiddetten, şehir hastanelerine bir çok konu değerlendirildi. Oda’nın bilimsel ve sosyal etkinlikleri anlatarak genç meslektaşları bu etkinliklere davet etti.

Odamız avukatı Mithat Kara, tabip odalarının yapısı, çalışmaları ve hukuksal girişimleri konusunda bir sunum yaparak genç meslektaşlarımıza meslek odaları hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Sunum sonrasında, intörn hekimlerin Tabip Odaları, mecburi hizmet, devlet memuriyeti, uzmanlık eğitimi, atamalar, istifa vb. hukuksal konulardaki sorularına yanıt verilmiştir. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından planlanan ziyarette, Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda görevli meslektaşımız Prof. Dr. Alp Ergör  intörn hekimlere eşlik etmiştir. Bu ziyarete olanak sağlayarak önemli bir gelişmeye fırsat veren değerli hocalarımıza teşekkür ederken, genç meslektaşlarımıza meslek yaşamlarında başarı dileklerimizi sunuyoruz.


İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 296 kez okunmuştur.