Ah Bir Ataş Ver film gösterimi ve söyleşisi 23 Ekim 2019 tarihinde yapıldı.

24.10.2019
İzmir Tabip Odası Orhan Süren konferans salonunda  23 Ekim 2019 tarihinde Ah Bir Ataş Ver adlı filmin gösterimi yapıldı. Açılış konuşması Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlik komisyonundan Dr. Gaffar Karadoğan tarafından yapıldı. 

Yaşanmış bir olaydan serbest uyarlama ile çekilen film, 1953 yılında Nara Burnu açıklarında seyreden Dumlupınar denizaltısının bir İsveç gemisi ile çarpışıp saniyeler içinde boğazın derinliklerine gömülmesi sonrasında denizaltıda mahsur kalan askerlerin bekleyişi anlatılıyor.

Filmin Yönetmen ve Senaristi Gökhan Kaya ile Görüntü yönetmeni Oğuz Han Kayanın katıldığı etkinlik sonunda izleyenlerle bir söyleşi yapıldı. 

81 denizcinin yaşamını yitirdiği bu hazin olayın beyaz perdeye uyarlanmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının büyük desteği olan film İnciraltı Deniz Müzesi'nde çekimi tamamlanmış, Yurt içi film festivallerinde çok sayıda ödül alan film Norveç'teki Ringerike Film Festivali'nde Büyük Jüri Ödülü aldı ayrıca Portekiz, İngiltere, Ermenistan, Nepal, Kıbrıs ve Rusya'daki festivallerde finalist olan film, ABD, Fransa ve Almanya'da da temsil hakkı kazandı. 

Film sonunda yapılan söyleşide yönetmen Gökhan Kaya filmle ilgili şunları söyledi "Dumlupınar denizaltısının batması, Türk denizcilik tarihinin en korkunç olaylarından biri. 22 denizci asker denizaltında kurtarılmayı bekliyor. Biz o askerlerin ne yaşamış, ne düşünmüş olabileceğine ilişkin bir film yapmaya karar verdik. Temel soru şuydu, öleceğini bilen bir insan ne düşünür?" vurgulamak istedik.

Etkinliğin sonunda TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Mübetcel İlhan yönetmen Gökhan Kaya ve görüntü yönetmeni Oğuz Han Kaya teşekkür etti.
Bu haber 382 kez okunmuştur.